Veloso: „Ronaldo edz, lő fejel!”

0

A középpályás vállat vont a portugál kapitányt érő kételyek miatt és azt is elmondta, hogy fel van készülve, hogy a sérült Fabio Coentrao helyét átvegye a csapatban.

A portugálok középpályása Miguel Veloso biztos abban, hogy Cristiano Ronaldo jó állapotban és, hogy a Real Madrid sztárja képes lőni és fejelni is az edzéseke minden probléma nélkül.

A Ronaldo körüli problémák egy térdsérüléssel kezdődtek még a világbajnokság előtt. A sérülésről azt tartották, hogy Ronaldonak talán a világbajnoki szereplését is veszélyezteti. Ronaldo azonban játszott az első meccsen, azon, amin a G csoportban kiábrándító vereséget szenvedtek hétfőn Németország ellen. A sztár később megerősítette, hogy sérüléssel bajlódik.

Később, a portugálok tréningjén Ronaldo nem érezte jól magát és hamarabb befejezte az edzést, mint játékostársai. Ezután a sajtóban megjelent a csapatorvos véleménye, amely szerint a játékos a karrierjét is kockáztatja, ha sérülten is vállalja a játékot a válogatottban.

Veloso véleménye kicsit eltérő: „Nem vagyok orvos, de ahogy én látom Ronaldo teljesen egészséges. Edz, fejelő, lő, ennél többet nem is kell modnani”.

A válogatottat egyébként nem csak ezen a poszton bajlódik, a szélső védő, Fabio Coentrao is megsérült a németek elleni első csoportmérkőzésen. Veloso azt is elmondta, hogy örömmel játszana a bal védő szerepében is, hogy helyettesítse a Real Madrid védőjét.

„23 játékossal vagyok egy keretben, készen vagyok bármelyik pozícióban játszani, amit a szövetségi kapitány kigondol nekem. Akár bal védőként, akár középső védőként is. Szívesen fogom csinálni, mert azt akarjuk, hogy a lehető legjobban játszunk és a legjobb eredményt érjük el”.

Egy edzésen, mely egy ideig a médiának is nyitott volt, a Joao Pereira, Ricardo Costa, Bruno Alves és Andre Almeida játszott együtt, de Veloso szerint Paulo Bento több más felállással is kísérletezett, hogy megoldja a Coentrao sérülése és Pepe eltiltása miatt adódó problémát.

„Csak első 15 percet látták [a médiások]. Mindenki ott játszott és úgy edzett, ahogy az edző akarta, hogy a lehető legjobb formában legyünk a következő meccs, mindannyian tudjuk, hogy ez a legfontosabb.”

Portugália az Egyesült Államok ellen fog ki-ki meccset játszani vasárnap.

Share.

About Author

Comments are closed.