Véget ért Luis Suarez vébéje

0

Az uruguayi támadót 9 válogatott meccsről, illetve további 4 hónapra minden futballtevékenységtől eltiltotta a FIFA, amiért megharapta az olaszok védőjét Giorgio Chiellinit az Olaszország elleni csoportmérkőzésen. Ez az eddigi legsúlyosabb büntetés, amit valaha is a FIFA a vébén szankcionált. Ráadásul az uruguayi már visszaesőnek számít, hiszen ez már a harmadik harapós esete volt: előtte egyszer az Ajax játékosaként, utána pedig tavaly előtt a Liverpool-Chelsea mérkőzésen harapta meg Ivanovicot, amiért aztán 8 meccses eltiltást kapott az FA-től.

Nagy érvágás ez a válogatottnak és a Liverpoolnak is egyaránt, hiszen a támadóra a vébén már nem számíthat a továbbjutó Uruguay, míg a Liverpoolnak is nélkülöznie kell őt a bajnoki rajt után egészen 2 hónapig. Ezenfelül a játékosnak további 100 ezer svájci frankos bírságot is be kell fizetnie, ám az uruguayi labdarúgó szövetség már benyújtotta a fellebbezését.

Suarez egyébként a 2010-es esztendő óta 34 mérkőzést kényszerült kihagyni különböző eltiltások következtében, ami majdnem egy bajnoki szezonnak felel meg.

„Ezt a viselkedést a FIFA nem tolerálja, főleg nem a világbajnokságon, amelyen emberek milliói szeme láttára játszanak a világsztárok. A fegyelmi bizottság az összes körülmény figyelembe vételével hozta meg határozatát, amely a kihirdetésekor érvénybe lép"- tudatta közleményében a FIFA, amiben valljuk be őszintén, teljesen igaza is van a szövetségnek.

Egy biztos, a játékos ezzel maga alatt is vágta a fát, hiszen így csökkent azon esélye, hogy akár a nyáron klubbot válthasson, pedig a Barcelona élénken érdeklődik iránta.

Share.

About Author

Comments are closed.