Van Persie el akarja kerülni a brazilokat

0

A hollandok kapitánya nem vehet részt a Chile elleni meccsen, de biztatja a csapattársait, Ron Vlaar szerint pedig növekszik a csapat önbizalma.

Van Persie biztatta csapattársait, hogy nyerjék meg a Chile elleni meccset és így el tudják kerülni a legjobb 16 között a házigazdákat.

A hollandok és Chile is továbbjutott már a csoportból és hétfőn Sao Paoloban fognak egymás ellen játszani, a hollandok pedig egy döntetlen is elég a csoportelsőséghez. A második helyezettnek valószínűleg Brazília ellen kell majd játszania a negyeddöntőben.

Van Persie-nek eltiltás miatt ki kell hagynia a mérkőzést, de biztatta csapattársait, hogy ne lazuljanak el túlságosan a két győzelem után.

" Úgy gondolom, hogy jobb ha elsőként végzünk a csoportban és csak később találkozunk a jobb csapatokkal, bár ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a többi csapatot nem tartom méltó ellenfélnek." – nyilatkozta Van Persie a hollandok riói edzőpályáján.

" Nyernünk kell és utána várnunk, mert a brazilok később játszanak. Meglátjuk ott hogy alakulnak a dolgok és nekünk is aszerint kell majd készününk."

A hollandok eddig nagyon jól játszottak, 5-1-re verték a spanyolokat és 3-2-re az ausztrálokat.

Ron Vlaar azt mondja, hogy a csapatban egyre jobban nő az önbizalom, és elhiszik, hogy messzire juthatnak a tornán.

"A spanyolok elleni meccsig nem nagyon hittek bennünk, de a lényeg az volt, hogy mi hittünk magunkba és ez mindennek az alapja. Egyre többen hiszik, hogy akár a döntőig is eljuthatunk. Nagyon keményen dolgoztunk és a két nyertes mérkőzés csak növelte az önbizalmunkat. Tudjuk, hogy nagyon sokra lehetünk képesek."

Share.

About Author

Comments are closed.