Túl vagyunk a csoportkörökön

0

Megfeleződött a mezőny, miután megvan minden csoport két továbbjutója. Így a vesztesek csomagolhattak is haza, míg a bent lévő csapatokra még hosszú út vár a döntőig. A válogatottak a pénteki napot megkapták szünetnek, aztán szombaton már folytatódik is az egyenes-kieséses szakasz. Az a csapat, amelyik megnyeri a hátralévő négy mérkőzését az lesz a brazíliai világbajnokság nyertese. Ám itt már nem babra megy a játék, hiszen minden mérkőzés felér egy döntővel, szóval nem szabad hibázni.

Az A-csoportból a rendező Brazília kvalifikálta magát elsőként, Mexikó pedig közel azonos teljesítménnyel, csupán rosszabb gólkülönbsége miatt csak a második helyen jutott tovább. Tegyük hozzá, mindkét csapat elverte Kamerunt és Horvátországot, egymással pedig gól nélküli döntetlent játszottak, így 7-7 ponttal jutottak tovább.

B-csoport legnagyobb meglepetése a címvédő Spanyolország kiesése, illetve a hollandok fantasztikus teljesítménye. Van Gaal csapata mindenkit elverve a csoportban 9 ponttal elsőként, míg a szintén erős gárda benyomását keltő Chile Spanyolország és Ausztrália legyőzésével másodikként végzett a csoportban.

C-csoportban Kolumbia meggyőző teljesítménnyel mindenkit elverve jutott elsőként tovább, míg az első két mérkőzését pocsékan kezdő Görögország a harmadik meccsére már összekapta magát, és végül a hosszabbításban a Samaras által érvényesített büntetővel legyőzték Elefántcsontpartot, így számukra is tovább folytatódhat a Vb.

Ugyancsak meglepetés, hogy a D-csoportban Costa Rica maga mögé utasította a nagyokat (a három korábbi világbajnokot), ráadásul egyiktől sem kapott ki- Uruguayt és Olaszországot elverték, Angliával pedig döntetleneztek. Másodikként pedig Uruguay juthatott tovább, mivel legyőzte mindkét európait, így Olaszország és Anglia számára korán ért véget a brazíliai torna.

Az E-csoportban az utolsó meccsén Ecuadorral leikszelő ám előtte a 6 pontot beseprő Franciaország könnyedén nyerte meg a csoportot, míg Svájc a franciák elleni fiaskót eltekintve elverték a másik kettő riválisukat, így másodikként jutott tovább a csoportjából.

Az F-csoportban Argentína 9 pontot begyűjtve, hibátlanul végzett az első helyen.Nigéria pedig igaz, hogy kikapott az utolsó mérkőzésén Messiéktől, de 1 ponttal többet szerezve a riválisoknál továbbjutott. Az afrikaiaknak 4, a bosnyákoknak és Iránnak végül 3-3 pontja lett.

G-csoportban Németországtól csak Ghána tudott pontot elcsenni, így Löw csapata meggyőző teljesítménnyel végzett az élen. Az USA pedig jobb gólkülönbségének köszönhetően jutott tovább másodikként, megelőzve az azonos pontszámmal záró Portugáliát.

Az utolsó, azaz a H-csoportban Belgium száz százalékos teljesítménnyel végzett, Algéria pedig a remek Dél-Korea elleni győzelmével (4-2) 4 ponttal zárta a csoportot, és mivel több pontot szerzett a másik kettőnél, így második lett a csoportban.

A nyolcaddöntők párosításai:

Brazília-Chile
Kolumbia-Uruguay
Hollandia-Mexikó
Costa Rica-Görögország
Franciaország-Nigéria
Németország-Algéria
Argentína-Svájc
Belgium-USA

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.