Scolari állásába kerülhet Brazília leszereplése

0

Lapértesülések szerint a brazil labdarúgó szövetség meneszteni szándékozik Luiz Felipe Scolarit a Selecao éléről, ugyanis a torna előtt még a trófeára várományos csapat csúnyán leégett utolsó két mérkőzésén, így nemhogy a döntőbe nem jutott a csapat, de még a bronzmérkőzésen is nagy pofonba szaladt bele Brazília.

A szövetségi kapitány nem mondott le önként a Hollandok elleni 3-0-ra elvesztett mérkőzést követően, hanem a szövetségre bízza a sorsát, s úgy tűnik a szövetség meg is elégelte a szakember tevékenységét, aki 2002-ben még világbajnoki aranyat nyert Brazíliának.

A csapatnak csupán egyetlen olyan mérkőzése volt a hazai rendezésű tornán, amelyet meggyőző fölénnyel tudott hozni, az mégpedig Kamerun leigázása volt az utolsó csoportmérkőzésen. Nos, ezzel a játékkal nem is lehetett Világbajnokságot nyerni, és ezt varrja Scolarinak a nyakába a szövetség, aki a Vb után minden bizonnyal új állás után nézhet.

Erejéhez mérten még abszolválni tudta csoportját Brazília, de már ott megmutatkoztak a hibák, aztán a nyolcaddöntőben pedig már a szerencse is kellett, ahol büntetőpárbajban jutottak túl Chilén. A legjobb nyolc között még Kolumbiát is le tudta gyűrni a Neymart elveszítő Selecao. Mint az utólag kiderült, Neymar volt a működtető láncszeme a gépezetnek, aki eddig a pontig a hátán cipelte a válogatottat, azonban a Barca ászának kiválásával nem volt olyan személy, aki átvehette volna a stafétabotot, és ez vezetett a házigazda kudarcához. A Nationaleelf elleni elődöntőben csúnyán összeomlott a rendszer, és a 7-1-es csúfos vereség azt támasztotta alá, hogy csapatként bukott meg az egész válogatott.

A Hollandia elleni bronzmérkőzésen Scolari még kapott egy utolsó sanszot a tisztes helytállásra, azonban csapata nem élt a lehetőséggel, és eljátszotta ugyanazt mint a németek el. Robin van Persie és Blind találatával a németalföldiek már a tizenhetedik percben megpecsételték a bronzérem sorsát, s Wijnaldum alakította ki a 3-0-ás végeredményt a hosszabbításban, ezzel Hollandia állhatott fel a világbajnoki dobogó harmadik fokára. Brazília pedig ha nem is akkora arányú vereséggel, mint Löwék ellen, de a bronzmérkőzésen is leégett, így kijelenthetjük, a házigazda csúnyán leszerepelt a hazai rendezésű Világbajnokságon. A kialakult helyzetért nem csupán Sclolari vonható felelősségre, csak mint mindig, valakinek el kell vinnie a balhét!

Share.

About Author

Comments are closed.