Olaszország-Costa Rica: Kemény dolga lesz Pirlo-éknak

0

Mina Rzouki (Olaszország) és Matt Levin (Costa Rica) két profi futball blogger, az ő véleményüket olvashatjuk az Olaszország-Costa Rica mérkőzésről.

Mi a tét?

MR: Mind a két csapat megnyerte az első mérkőzését, így most egy második győzelemmel biztosíthatják is továbbjutásukat. A csapatok még sosem találkoztak a világbajnokságok történetében, de ismerik a másik játékát, hiszen mind a ketten ugyanazt a fegyelmezett, rendezett futballt játsszák. Különbségek is akadnak azért: Prandelli csapata a rövid, pontos passzokkal építi fel támadását ezzel energiát takarítva meg, még Pinto gárdája egy jóval energikusabb focit játszik, melyben megpróbálják a csapat gyorsaságát kihasználni.

ML: Az Uruguay elleni meglepetés győzelem után mindössze egy győzelemre vannak a Ticók a továbbjutástól. A Costa ricai szurkolók kellemes emlékeket őriznek Olaszországról, mivel az itt rendezett 1990-es Világbajnokságon sikerült először továbbjutniuk a csoportból és erre azóta se volt példa. A két csapat egyetlen egyszer játszott eddig egymás ellen, 1994-ben az olaszok 1-0-ra nyertek. Az olaszok a csoport egyértelmű esélyesének számítanak Anglia elleni győzelmük ellen, de a csoportot jelenleg vezető Costa Rica megmutathatja, hogy nem véletlen nyertek 3-1-re az első meccsen.

Akikre figyelni kell

MR: A kiemelkedően intelligens Claudio Marchisio. A játékot megértése és saját pozíciójának tökéletes megtalálása az, amivel mindig tudja segíteni csapatát. Mind futásban, mint védekezésben és támadásban is jeleskedni szokott, megadva ezzel a kellő lökést a csapatnak.

ML: Bryan Ruiz. Nem játszott ugyan rosszul Uruguay ellen, de egy ilyen kaliberű támadó középpályásnak többet kell majd mutatnia jóval az olaszok ellen. Egy igen fontos szerepet fog játszani a mérkőzésben az időjárás. A legnagyobb melegben játszanak majd a csapatok Recife-ben. A Costa ricaiak saját állításuk szerint előnyt élveznek emiatt az olaszokkal szemben, és ők nem fognak úgy kitikkadni a 70. perc környékére mint az angolok tették azt.

Akiktől félni kell

MR: Joel Campbell megmutatta az uruguayiak ellen, hogy mennyire tehetséges. Kiváló labdaérzéke, hihetetlen sebessége és edzője belé vetett hite lehetővé tette számára, hogy fejlődjön és egyre magabiztosabban játsszon.

ML: Andrea Pirlo. Hiába volt egy hónapuk az angoloknak készülniük, semmivel nem tudták kizökkenteni a játékából az olasz veteránt. Az Azzurik világbajnoki rekordot döntöttek, passzaik 93%-a volt pontos. Pirlo 5 átadást rontott el csak a 108-ból. A Juventus középpályása nagyon jól ellenőrzése alá tudja vonni a játék iramát, lehetővé téve csapata számára a nagy arányú labdabirtoklást és helyzetek kialakítását. Pirlo mellett Verratti és De Rossi is nagyon jók a középpályán, így a Costa ricaiak nem tudnak valószínűleg annyit támadni, mint Uruguay ellen. A védekező középpályás, Tejeda után több nagy klub is érdeklődni kezdett, miután látták Uruguay elleni kiemelkedő teljesítményét. Most még nagyobb lehetőség áll előtte, Pirlo ellen bizonyíthat.

Kulcsfontosságú párharcok

MR: Costa Rica Pirlo ellen. A nagyszerű középpályás Anglia ellen nagyon jól játszott. Costa Rica ellen azonban minden erejére és tudására szükség lesz, hogy diktálni tudja a tempót és csapata meg tudjon birkózni a dél-amerikaiak energikus játékával.

Uruguay azért vesztette el az első meccset, mert ötlettelenül játszottak és nem voltak képesek megjátszható helyeket találni. Pirlo személyében azonban nagy fenyegetés rejlik, mivel mindig tudja, hogy mely területekre kell mozogni, illetve megtalálja a legjobb lehetőségeket az átadásaihoz.

ML: Cambell az olasz védelem ellen. A fiatal csatár egymaga hülyét csinált az uruguayi védelemből a nyitómeccsen. Lőtt egy gólt, adott egy zseniális gólpasszt és hét szabálytalanságot követtek el rajta, ebből egy pirosat ért. Az olasz védők, Paletta és Chiellini követtek el hibákat az angolok ellen, de azok nem tudták kihasználni ezeket. Campell, akin egyáltalán nem látszik a Világbajnokság által okozott teher, azonban nem lesz fog kihagyni egy ilyen lehetőséget.

Esélylatolgatás

MR: A hőség lehet, hogy meg fogja zavarni az olaszokat, mint ahogy tette azt a Konföderációs Kupán Japán ellen. Az Azzurik technikailag egyértelműen jobbak, de a Costa ricai csapat nagyon kiegyensúlyozott és magabiztos. 1-1 lenne az ésszerű tipp, de én mégis bízok egy 2-1-es olasz győzelemben.

ML: 2-1 az olaszoknak. Ha Costa Ricának sikerül a középpályán megszerezni az uralmat, akkor van esélyük egy döntetlenre, vagy akár nyerni is. De ez egy nagyon nagy ha.

FOGADJ ONLINE AZ OLASZORSZÁG – COSTA RICA MECCSRE ÉS SZEREZD MEG A 15.000 FT BÓNUSZOD!

 

Share.

About Author

Comments are closed.