Nigéria kikapott, mégis ünnepelhetett

0

Messiék 3-2-re verték Nigériát, ám a vesztes fél sem búslakodhat, hiszen első afrikaiként kvalifikálta magát a legjobb 16 között. A mérkőzésen az ikon, Messi mellett Musa is duplázni tudott.

Álomszerűen kezdték a mérkőzést a csapatok, ugyanis Argentína már a harmadik percben megszerezte a vezetést Messi révén. A Barcelona játékosa az Angel Di Maria kapufáról visszapattanó lövését bombázta a léc alá. Amikor pedig már mindenki temetni kezdte az afrikaiakat jött Ahmed Musa és egy profi tekeréssel kiegyenlített. Így a csapatok csupán négy perc leforgása alatt szereztek két gólt.

A gólpárbajt követően kissé visszaülepedett a mérkőzés irama, de így is adódtak helyzetek, ám az újabb gólra az első félidő hajrájáig várni kellett, amikor Messi ismét megvillant és egy gyönyörű szabadrúgással visszaszerezte az előnyt Argentínának.

A fordulást követően Ahmed Busa használta ki ismét a dél-amerikaiak védelmi megingását, ezzel megduplázva saját góljainak is a számát mentette 2-2-re az eredményt. Azonban nem sokáig tartott az öröm, aminek elrontásáért Marcos Rojo vonható felelősségre, akinek a góljával Argentína a vébén sorozatban harmadszorra tehette zsebre a három pontot. Egyébként Brazíliában a hátvéd szerezte az első nem Messi-gólt Argentínának. Tegyük hozzá Messi a mai duplájával immáron 4 gólos a vébén, így felzárkózott Neymar mellé a góllövőlistán.

Ezzel Argentína 9 pontjával megnyerte az F-csoport küzdelmeit, Nigéria pedig 4 ponttal jutott tovább, ez köszönhető a másik mérkőzés eredményének is, ahol a bosnyákok legyőzték Iránt. Mint azt utólag már tudjuk, a vesztesek csatáján Bosznia-Hercegovina 3-1-re nyert, így hatalmas szívességet téve Nigériának.

Kiegyenlített harc folyt az első félidő első felében, majd Edin Dzeko lőtt gólt a 23. percben, aki 19 méterről célozta meg a bal alsót, és kellett egy adag szerencse is, hiszen a kapufáról pattant végül a hálóba a labda. Egy percre rá pedig Irán majdnem kiegyenlített, ám csak kapufáig jutottak. A találkozó második gólja már csak a második félidőben jött: Pjanic kapta ziccerben a labdát és higgadtan használta ki a helyzetét. A bosnyákok a harmadik gólt is megszerezhették volna, de mégis az ázsiaiak találtak egy gólt, ami Reza Gucsannedzsad nevéhez fűződik, aki egy kontra után szépített. Iránnak még lehetett volna vissza szűk 10 perce az egyenlítéshez, mégis rövid időn belül Vrsajevic növelte az előnyt, ezzel eldöntve a három pont sorsát. Mindkét csapat 3 ponttal a zsebében fejezte be a világbajnokságot.

A vb eddigi továbbjutói: Brazília, Mexikó, Hollandia, Chile, Kolumbia, Görögország, Costa Rica, Uruguay, Argentína, Nigéria

Share.

About Author

Comments are closed.