Németország csak a ráadásban tudta megtörni Algériát

0

Nagyon megszenvedett Joachim Löw csapata az afrikaiakkal, de végül a hosszabbításban 2-1-re diadalmaskodott, így ott van a legjobb nyolc között.

A lesajnált Algéria végig partiban volt a végső győzelemre is esélyes németekkel, akik igen csak megszenvedtek a továbbjutásért. Ennek megfelelően Manuel Neuernek már a mérkőzés elején volt dolga rendesen, mivel az afrikaiak kezdték rámenősebben a találkozót, és az első 20. percben sorra dolgozták ki a helyzeteket. Ráadásul szó mi szó, igen csak sikerült meglepni Löwéket ezzel a nyílt sisakos játékkal. Az európaiak többnyire átlövésekkel kísérleteztek, de nem igen voltak veszélyesek Raisz M'Bolhi kapujára, ám a félidő hajrájára már a kapusnak is bravúrokat kellett bemutatnia: előbb Toni Kroos lövésénél, majd pedig Mario Götze közeli lövését hárította.

A félidőben jött is az erősítés a németekhez André Schürrle személyében, aki beállítása után rögtön akár gólt is szerezhetett volna, de a lövése éppen egy védőt talált. Nem sokkal később pedig Philipp Lahm is távolról próbálkozott, ám úgy nézett ki az este alatt nem lehet túljárni M’Bolhi eszén, akinek sok mindent köszönhetnek az algériaiak.

A következő periódus az unalomba fulladás ideje volt, mintha a csapatok megpróbáltak volna erőt meríteni a folytatásra, így csak a mezőnymunka folyt a pályán. És valóban a végén akarta mindkét fél bevinni a kegyelemdöfést, ami váratlan fejleményeket mégsem hozott a mérkőzésbe. Előbb Thomas Müller fejesét kellett ismét védenie M’Bolhinak, majd Schürrle a kipattanóból csak Belkalemet találta el. Jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, hiszen a csapatoknak nem volt elég 90 perc ahhoz, hogy legalább egy gólt szerezzenek.

Ami nem sikerült a csapatoknak 90 perc játékidő leforgása alatt, az sikerült fél óra alatt, ráadásul háromszor is, így a hosszabbításban egy teljesen más mérkőzést láthattunk. Az első percekben a Nationaleelf vezetéshez is jutott, miután André Schürrle olyan szerencsétlenül ért hozzá a mögé érkező Müller-beadásnak, hogy az a kapust is megtréfálva végül csak bevánszorgott a labda a hálóba. Tíz perccel később Mehdi Mosztefa egyenlíthetett volna, de mellé lőtte az előtte kínálkozó ziccert.

A következő 15 percet megint Schürrle kezdhette volna góllal, ám a Chelsea játékosa kihagyta a ziccerét, amiből végül Mesut Özil juttatta a hálóba a labdát a visszapattanóból, ezzel megpecsételődni látszott Algéria sorsa. Azonban, hogy igazságos legyen a vége, az afrikaiaktól még futotta egy szépítőgólra, de Abdelmumen Dzsabu szemfüles gólja már annyira a végén esett, hogy nem maradt idő az egyenlítésre.

A hosszabbításnak tehát volt értelme, és három gólt is láthattunk az eseménytelen 90 percet követően, de Németországnak jobban meggyűlt a baja Algériával mint ahogy arra számítani lehetett, és ennél a legjobb 8 között jóval több kell Löw csapatától.

A napon két európai csapat is továbbjutott: Franciaország után Németország is, előtte pedig Hollandiának sikerült. Ma este viszont nehezebb dolga lesz Belgiumnak az USA, Svájcnak pedig Argentína ellen. Szóval, ha mindkettőnek ma sikerül kiharcolnia a továbbjutást, akkor a korábban lesajnált európai csapatok rácáfolhatnak kétkedőkre, hiszen akár öt válogatott is képviselheti kontinensünket a legjobb nyolc között.

Share.

About Author

Comments are closed.