Németország-Algéria: Megismétlődik-e a ’82-es csoda?

0

Németország megnyerte a Világbajnokság egyik legnehezebb csoportját és most a legjobb 16 között Algéria lesz az ellenfelük. Susie Schaaf (Németország) és Maher Mezahi (Algéria) bloggerek véleményét olvashatjuk a mérkőzés előtt.

Forma és erőnlét

SS: Khedira pihenőt kapott az USA elleni meccsen, mivel Ghána ellen nagyon fáradtan játszott. Thomas Müller öt öltéssel a szeme fölött is képes volt megszerezni a győztes gólt. Jerome Boateng kificamodott hüvelykujjal játszott, de így is komoly fenyegetést jelentett a jobb szélen. Németország pedig egyértelmű választ adott arra a kérdésre, hogy működhet-e maximális fordulatszámon egy európai csapat a brazil időjárási körülmények között. Löwnek továbbra is remek cseréi vannak minden pozícióra és eddig ezeket nagyon jól ki is használta.

MM: A Sivatagi Rókák egyetlen sérültje Oroszország ellen Madjid Bougherra volt, akinél még az is kérdéses, hogy a németek ellen pályára léphet-e. Figyelemre méltó, hogy a védő sérülése az első izomsérülés Halilhozdic két és fél éve tartó uralma alatt. A többiek jó formában és egészségben vágnak neki a mérkőzésnek, miután Dél-Koreát 4-2-re legyőzték, az oroszok ellen pedig 1-1-et játszottak, amely elég volt a továbbjutáshoz. Algéria boldogan és motiváltan készült a mérkőzésre, hiszen céljukat már elérték, továbbjutottak a csoportból.

Világbajnoki háttér

SS: Spanyolország, 1982. Algéria legyőzte a torna esélyesének tartott NSZK-t a csoportkör nyitómérkőzésén 2-1-re. Annak ellenére, hogy két meccset is megnyertek a háromból, a továbbjutásokról az utolsó mérkőzés döntött a csoportban. Ezen a nyugatnémetek nyertek 1-0-ra Ausztria ellen, mind a két csapat továbbjutott, az afrikaiak pedig kiestek, de sosem felejtik el ezt.

Algéria hivatalos tiltakozást nyújtott be az eredmény ellen, de nem lehetett bizonyítani, hogy a két csapat előre megegyezett volna az eredményben. A mérkőzés és eredménye azonban hatalmas tiltakozást váltott ki az egész világon, ennek eredményeképp ma már minden utolsó csoportköri mérkőzést egy időpontban kezdenek. Most pedig itt van az esély a Sivatagi Rókáknak, hogy visszavágjanak.

MM: Algéria két nagyon fontos győzelmet aratott a németek ellen. Az elsőt, 1964-ben egy barátságos mérkőzés alkalmával, amikor Oudjani és Khennane is találataival 2-0 lett a végeredmény. 18 évvel később a fentebb említett mérkőzés a világbajnokságok talán eddigi legnagyobb meglepetése volt, illetve az algériai futball válogatott legfényesebb győzelme.

Kulcsfontosságú párharcok

SS: Islam Slimani a német védekező középpálya ellen. Könnyű lenne leszólni Mertesackert a lassúsága miatt, habár szinte mindig tökéletesen helyezkedik. A német védelem kulcsa mégis inkább abban rejlik, hogy uralják a középpályát, birtokolják a labdát, nem hagyják keresztüljutni az ellenfél támadásokat. Akárki is kezd a Lahm, Kroos, Khedira, Schweinsteiger négyesből az ő feladatuk lesz, hogy megállítsák a Sporting csatárát, aki a nyitómeccsen egy gólt szerzett és adott egy gólpasszt, az oroszok ellen pedig az egyenlítő találatot szerezte.

MM: Németország egyetlen vérbeli csatárral, Kloséval jött el a Világbajnokságra, így Müllernek is be kell segítenie ebben a pozícióban, amit eddig nagyon jól meg is oldott. A német támadó valószínű egy párszor át tud majd jutni az afrikaiak védelmén, de ekkor még ott lesz a kapus, M'Bholi is. Annak ellenére, hogy a hálóőr 5 gólt kapott eddig, zseniális formában van. 14 védése volt, ezek közül több is kulcsfontosságúnak bizonyult, például Samedov lövésének a hárítása, ami játékban tartotta őket az oroszok ellen.

Miért érdemli meg csapatod a továbbjutást?

SS: Annak ellenére, hogy Ghána ellen nem voltak a legjobbak, még mindig a torna esélyesének számítanak. Az USA elleni eredmény pedig megtévesztő, sokkal jobbak voltak a németek azon a mérkőzésen.

A befejezéseken ugyan még dolgoznia kell a csapatnak, de a kaotikusként induló játékuk mára egy szép, domináns képet öltött.

MM: Algéria igen technikás focit játszik, ami elég ritka a nemzetközi porondon. A Djabou, Feghouli, Brahimi támadó trió nagyon kreatívan játszik. A Sivatagi Rókák játékát volt a legjobb nézni talán ezen az egész Világbajnokságon. Számos szurkoló is elkísérte őket, aki hangosak, de mégis barátságosak és nagyon kellemes légkört tudnak teremteni. Ha ez még nem lenne elég, akkor pedig egy potenciális Algéria-Franciaország negyeddöntő pikantériája biztosan meggyőz mindenkit, hogy az észak-afrikaiak megérdemlik a továbbjutást.

Esélylatolgatás

SS: Algéria nagyon jól teljesített a csoportjában, bár ez lehet az ellenfelek minőségének is volt köszönhető. Sebességükkel okozhatnak majd gondot a Nationalelf védelmében, de ez közel sem lesz elég a győzelemhez. Németország-Algéria 3:1.

MM: Az 1982-es csoda megismétlődése: Németország-Algéria 1:2.

FOGADJ MOST A NÉMETORSZÁG – ALGÉRIA MECCSRE ÉS SZEREZD MEG A 15.000 FT BÓNUSZOD!

Share.

About Author

Comments are closed.