Nagy árat fizetett a házigazda az elődöntőért

0

Milyen Világbajnokság lenne a mostani, ha a rendező már a legjobb nyolc között elvérezne? Így Németország után, Kolumbia legyőzésével már Brazília is elődöntős. A jelenlegi brazil válogatott nem éppen támadójátékával tűnik ki a mezőnyből, s ezt mutatja a Kolumbia elleni két gólszerző kiléte is, hiszen a védők szerezték a a továbbjutást érő találatokat: Thiago Silva és D. Luiz. Habár a továbbjutás megvan Luiz Felipe Scolari számára, azonban a szövetségi kapitány kulcsembert vesztett, és nem is akármilyet, hanem a 4 gólos Neymar sérült meg a hajrában, akinek hordágyon kellett elhagyni a pályát nagy fájdalmak közepette, s valószínűleg be is fejeződött a játékos Vb-je.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, s fűtötte őket a bizonyítási vágy a hazai publikum előtt. Az 5. percben Neymar még mellétalált szabadrúgásából, két percre rá viszont már a vezetés megszerzése sem maradt el, amikor Thiago Silva a szögletet követően egyedüliként kapta meg a labdát az ötösön belül, és becombozta a labdát a hálóba. Aztán Kolumbia sem omlott össze, és egy Juan Guillermo Cuadrado-féle szép lövéssel próbálkozott. A folytatás azonban a braziloké volt: Hulk és Oscar is kísérletezett, azonban Ospina jól tartotta az egy gólos differenciát, így megtartva a sanszot csapatának az egyenlítésre. Ami már nem jött össze az első félidőben, s a hazaiak sem tudták növelni a különbséget.

A második félidő már kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, és a kávésok látszólag is többet aktivizálták magukat elől és hátul is, azonban a brazi védelem David Luizzal az élen nagyon jól állta a sarat. Thiago Silva sárga lapot kapott, ami miatt viszont nem játszhat az elődöntőben. A kolumbiai támadásoknak meglett az eredménye is, legalább is először úgy tűnt, azonban Mario Yepes éppen hogy csak lesen tartózkodott, miután egy szabadrúgást követően a brazil hálóba talált. Aztán jött a slussz poén, amikor David Luiz gyönyörű szabadrúgásgólt ragasztott 25 méterről a bal felsőbe, ezzel végképp eldöntve a továbbjutást.

aaa

A kolumbiaiak aztán fejvesztve mentek is előre, ami eredményre is vezetett, hiszen Carlos Bacca kiharcolt egy büntetőt a 78. percben, amit James Rodríguez érvényesített is, ezzel megszerezve csapatának a szépítést, magának pedig a hatodik gólját, amivel egyedüliként vezeti a Vb-góllövő listáját. A vendégek a végén többször is egyenlíthettek volna, ám ez elmaradt. A házigazda továbbjutott, de vajon milyen áron, hiszen a vezér Neymarnak hordágyon kellett elhagynia a pályát, aki mint utólag már kiderült, csigolyasérülést szenvedett, így már nem játszhat a Világbajnokságon.

A házigazdák nagy árat fizettek a továbbjutásért, hiszen Neymar már biztosan nem játszhat sérülése miatt a tornán, míg Thiago Silva pedig sárga lapos eltiltását tölti majd a németek ellen. A kolumbiaiak pedig helyt álltak ezen a tornán, s mégsem lehetnek annyira csalódottak, hiszen történelmi sikert értek el a legjobb nyolc közé jutással, ráadásul Neymar kiesésével James Rodrígueznek minden esélye megvan, hogy hat góljával a torna befejeztével is megtarthassa a gólkirályi címet. Akire Messi, Müller vagy Robben lehet még veszélyes!

Share.

About Author

Comments are closed.