Messi kapta a Vb Aranylabdáját

0

A brazíliai Világbajnokság végeztével kiosztották a legjobb játékosoknak járó elismeréseket is, így Lionel Messi érdemelte ki a torna legjobb játékosának járó díjat, ezáltal ő lett az Aranylabda tulajdonosa.

A négyszeres aranylabdás argentin klasszis négy gólt lőtt a csoportkörben, a nyolcaddöntőben pedig a hosszabbításban adott egy gólpasszt Ángel Di Maríának, amivel Svájcot búcsúztatták a tornától. Argentína első négy találkozóján rendre Messit választották ki a mérkőzés legjobbjának, így mivel a Barcelona támadója kapta a legtöbbször a Vb-n ezen elismerést, így ő szolgált rá a legjobban az Aranylabdára.

Természetesen nem csupán egy díjat osztottak ki, ugyanis a Vb-győztes Nationaleelf magabiztos kapusát, Manuel Neuert választották meg a torna legjobb kapusának. A Bayern kapuvédője 4 gólt kapott a tornán, amiből kettőt a csoportkörben Ghána ellen, egyet Algéria ellen a 121. minutumban (!), és az utolsót pedig a Brazília elleni elődöntőben szintén a mérkőzés legvégén, ami 7-0-ás ellásnál már semmiről sem döntött.

A legjobb fiatal játékosának járó elismerésre többen is pályáztak, azonban végül a Juventus fiatal francia középpályása, Paul Pogba szolgált rá a titulusra. A fiatal tehetség már kezdi kiforrni magát, és a francia csapatban is jó teljesítménnyel vétette magát észre, továbbá egy gólig és egy gólpasszig jutott a tornán a francia.

A gólkirályi címet pedig a a kolumbiai támadó, James Rodríguez seperte be, aki a torna egyik legnagyobb felfedezettje. Habár a Monaco játékosa Brazília ellen búcsúzott válogatottjával a legjobb nyolc között, mégis 6 góllal zárta a tornát, ami mint már tudjuk, behozhatatlan volt a többieknek. Müllernek meg Messinek volt még a legnagyobb esélye, hogy faragják a hátrányukat, de egyik sem talált már a kapuba a világbajnoki döntőben.

Mindazonáltal James Rodriguez nevéhez fűződik a torna egyik, hanem a legszebb találta is, amit az Uruguay elleni nyolcaddöntőben szerzett: a kolumbiai bűvöletes bombája a lécről vágódott be Muslera kapujába.

Share.

About Author

Comments are closed.