Megvan a vb legdrágább csapata

0

A tekintélyes és mérvadónak számító átigazolásokkal foglalkozó transfermmarkt.de szakportál összeállította a brazíliai világbajnokság legdrágább tizenegyét. Az összeállításnál csak azokat a játékosokat vették figyelembe, akik részt vesznek a vb-n, így nem ez a legdrágább kezdőcsapat a világon, hiszen például Bale a walesiek szélsője- aki egyben 80 millió eurót kóstál – nem jutott ki válogatottjával.

Az elképesztő támadótriót alkotja a világ két legjobb játékosa Lionel Messi (Barcelona) 120 millió eurós piaci árral és a friss Bajnokok Ligája győztes Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 100 millió euróval, míg a bal szélen a szintén barcás Neymar kicsit kilóg a 60 milliós piaci árával.

A csatárok mögötti pozíciót a Bayern München német fiatalja Mario Götze (55 millió euró) foglalja el, míg mögötte két spanyol barcás: Andrés Iniesta (55 millió euró) és Fabregas (5 millió euró) igyekszik szűrni a képzeletbeli támadásokat.

A védelem két szélét alkotja: bal oldalon a reálos Marcelo (25 millió euró), jobb oldalon pedig a Bayern München csapatkapitánya, Philipp Lahm (30 millió euró). A csapat két belső védője: a brazil Thiago Silva a PSG-ből és Sergio Ramos a Real Madridból, mindketten 40 milliót kóstálnak. A csapat hálóőre pedig a magabiztos bayernes Manuel Neuer (35 millió euró).

A legdrágább tizenegy összesen 610 millió eurót tesz ki, akik 4 csapatból származnak: hárman a Bayern Münchenből, hárman a Real Madridból, négyen a Barcelonából és Thiago Silva az egyedüli PSG-s.

Share.

About Author

Comments are closed.