Löwék már túl nagy falatnak bizonyultak Franciaországnak

0

Egy mérkőzéssel előrébb van Joachim Löw csapata a végső győzelemhez, ezúttal a franciákon keresztül vezetett a Nationaleelf útja a legjobb négy közé. Benzemáék küzdöttek, de Németország bebizonyította, hogy jobb csapat, és ők jelentették a búcsút Didier Deschamps csapata számára, amely igaz tetszetős futballt játszott a tornán, de azt se felejtsük el, hogy milyen csapatokkal találta szemben magát. Németország pedig célratörően játszott, és ha minimálisan is, de 1-0-ra hozták az európai rangadót, így ők a Vb első elődöntősei.

A németek már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést a belső dortmundi védő, Mats Hummels gyönyörű fejesével, azonban ekkor még senki sem gondolta, hogy ez az egyetlen találat fogja megpecsételni a továbbjutást. A gallok először kerültek hátrányba ezen a Vb-n, és nem is tudták ezt hogyan kezelni. Próbálkozásokból természetesen nem is volt hiány a franciák részéről, sőt voltak jó periódusaik is a mérkőzésen, de nem tudtak a németek fölé nőni a mai napon. Löw csapata pedig ha nem is világraszóló játékkal, de megszerezte azt amiért ma jött, és ez továbbjutást eredményezett.

Jól kezdték a németek a találkozót, mégis Benzema előtt adódott az első helyzet, aki Valbuena labdáját lőtte kapásból a kapu mellé. A 13. percben pedig jött a meccs első és egyben utolsó találata: Mats Hummels győzte le Varane-t a légipárbajban, és befejelte Toni Kroos szabadrúgását. Mathieu Valbuena próbálta többször is megbontani a német védelmet, de a gólszerzés sem neki sem a társainak nem jött össze az első félidőben, pedig látszott Deschamps csapatán, hogy akarásból nem volt hiány, ezért ennek rendje és módja szerint hajtottak is előre.

Müllerék magabiztosságot sugárzóan játszottak, és tartották az eredményt, de látszódott is rajtuk, hogy ők az egygólos győzelemmel is beérik, mintha már most erőt gyűjtenének az elődöntőre. Persze bármikor benne volt a levegőben, hogy megduplázzák előnyüket, amivel végképp elintézték volna a továbbjutás kérdését. Neuernek többször is résen kellett lennie, de nem dolgoztatták meg igazán, így már a franciák sem azt mutatták, mint amit a Vb-n korábban, egyszerűen hiányzott a lendület a játékukból.

André Schürrle becserélése csak még több fejfáját okozott a francia védelemnek, és a Chelsea szélsője lövéssel aktivizálta magát, ráadásul többször is felkavarta a franciák álló vizét. Aztán a gallok is megpróbálták menteni a menthetőt, és visszahozni Vb-esélyeiket, ezért Blaise Matuidi próbálkozott egy lövéssel, ami Neuer kapusnak meg sem kottyant. Öt percre rá pedig Hummels majdnem a saját kapujára volt veszélyes. A mérkőzés végén pedig a bajkeverő Schürrle pillanatai következtek, akinek előbb Hugo Lloris hárította a ziccerét, majd második lövése pedig Varane-t trafálta telibe. Neuernek a 94. percben kellett bemutatni a legnagyobb védését, amikor Benzema lövését kellett bravúrosan kivédenie.

Löw csapata ezzel a taktikus és határozott futballjával búcsúztatta Franciaországot, és egy lépéssel közelebb került a nagy álomhoz. Így a Nationaleelf jutott be elsőként a torna legjobb négy csapata közé!

Share.

About Author

Comments are closed.