Kiütéses sikerrel hangolódik a házigazda a vb-re

0

Brazília felkészülési mérkőzésen 4-0-ra intézte el Panama válogatottját, Neymar, Dani Alves, Hulk és Willian találatával. A házigazda utolsó felkészülési mérkőzésére pénteken kerül sor Szerbia ellenében, az lesz a vébé főpróbája.

Fernandinho és Paulinho fáradtságra hivatkozva nem lépett pályára Panama ellen, amely válogatottnak majdnem összejött a vb-szereplés. Azért esett rájuk a választás, mert játékstílusukban hasonlítanak a Selecao csoportbeli ellenfelére, Mexikóra. Luiz Felipe Scolari a játékosai túlzott lazaságára panaszkodik, így Panama ellen illett gatyába ráznia fiait, akiket a Júlio César – Dani Alves, David Luiz, Dante, Marcelo – Ramires, Luiz Gustavo – Neymar, Oscar, Hulk – Fred összeállításban küldött pályára.

A panamaiak aktívabban kezdték a mérkőzést, míg a brazilok csak altatták a játékot, míg nem a vezér Neymar szabadrúgás-góljával megszerezte a vezetést a brazil válogatott a 27. minutumban. Az első félidő hajrájában aztán Daniel Alves növelte az előnyt 2-0-ra. A második játékrészben már egy fokozattal rákapcsolt a házigazda és Hulk illetve Willian góljai révén kialakították a magabiztos 4-0-ás sikert.

A komolyabb erőket felvonultató Mexikó ellen valószínűleg már sokkal nehezebb feladat hárul Luiz Felipe Scolari csapatára, amely most még lazára fogta a gyeplőt. Brazília további ellenfelei Horvátország és Kamerun lesznek az A csoportban. A pénteki ellenfél Szerbia lesz, amely korábban ikszelt Panamával, és Scolari őket szánja Horvátország megtestesítőjeként.

Share.

About Author

Comments are closed.