Íme a legdrágább nem vb-spílerek

0

Ha már írtunk a legdrágább vb-n szereplő játékosokról, akkor legalább ugyanannyira érdemes megemlítenünk azokat, akik nem jutottak ki válogatottjukkal a brazíliai világbajnokságra. Sőt ez a névsor majdnem ugyanannyira erős mint a vb legdrágább tizenegye. Ismét a német transfermarkt.de, átigazolásokkal foglalkozó szakoldal adatait vettük figyelembe.

Ezek a játékosok bármennyire tehetségesek és lehetnek bármekkora sztárok, csakhát az élet kibabrált velük és nem olyan országba születtek, amellyel most ott lehetnének Brazíliában, így erről nem ők tehetnek.

transfermarkt.de által összeállított alakzat két csatára Robert Lewandowski (lengyel, klubcsapata Dortmund, piaci ára: 50 millió Euró) és Zlatan Ibrahimovic (svéd,klubcsapata PSG, 28millió Euró). A csapatból kiemelkedik a jobb szélen helyet kapó Gareth Bale (walesi, klubcsapata Real Madrid), akit 80 millió Euróra taksál a honlap, ezzel a csapat legdrágább játékosa. Vele ellentétesen szerepel Arda Turan (török, klubcsapata Atletico Madrid, 25 millió Euró) a bal szélen. A középpálya tengelyében Marek Hamsik (szlovák, klubcsapata Napoli, 40 millió Euró) a támadó-, míg Nemanja Matic (szerb, klubcsapata Chelsea, 25 millió Euró) a védekező-középpályás.

A védelem két szélén David Alaba (osztrák, Bayern München, 32 millió Euró) és Branislav Ivanovic (szerb, Chelsea, 19 millió Euró) foglal helyet, a belső védő páros pedig Matija Nastatic (szerb, Manchester City, 21 millió Euró) és Neven Subotic (szerb, Dortmund, 20 millió Euró), mögöttük pedig Samir Handanovic (szlovén, Inter, 24 millió Euró) őrzi a kaput. 

A csapat összértéke 364 Millió Euró, s joggal lenne esélyes egy vb-győzelemre. Érdekességként: a csapat 11 tagjából heten szláv nyelvű országokból származnak, illetve a csapat 11 játékosa közül szintén heten Magyarország szomszédos országa válogatottjában játszik.

Share.

About Author

Comments are closed.