Hollandia – Mexikó: Meg lehet-e állítani a hollandokat?

0

Hollandia tökéletes eredményt produkált a csoportkörben, 9 ponttal elsők lettek egyúttal esélytelenekből a torna egyik favoritjává váltak. Mexikó a házigazdák mögött végzett a második helyen a csoportjában. Este 18:00-tól csap össze a két csapat. Elko Born (Hollandia) és Andrea Canales (Mexikó) elemzését olvashatjuk a mérkőzés előtt.

Forma és erőnlét

EB: A hollandok eddig meglepően jól szerepeltek a Világbajnokságon, eltiporva mind a három ellenfelüket. Ebben a sikerben hatalmas része van Louis van Gaalnak, aki élvezi, hogy a figyelem középpontjában lehet, mióta nem sokkal a torna kezdete előtt kinevezték a Manchester United edzőjének. Folyamatosan kísérletezik az 5-3-2-es felállással, legutóbb például Kuyt játszott balszélső hátvéd pozícióban. Úgy tűnik, hogy mindig sikerül megtalálnia a megfelelő egyensúlyt a támadás és védelem kérdésében, annak ellenére, hogy a narancsok hátsó sora igen tapasztalatlan.

AC: A mexikóiak formája kitűnő az egész tornán. Hiába voltak a meg nem adott lesgólok, így is sikerült legyőzniük Kamerunt, utána következett egy gólnélküli döntetlen a brazilok ellen. A legjobb meccsük a legutolsó volt, ahol kulcsjátékosaik, Marquez, Guardado és Hernandez is be tudtak találni, hozzájárulva ezzel egy nagy győzelemhez Horvátország ellen.

A kapus, Ochoa ugyan végül az utolsó meccsen kapott gólt, de kitűnő formája nagyban hozzásegítette csapatát a továbbjutáshoz. Az edző ragaszkodott ugyanahhoz a kezdő tizenegyhez, így ezen a meccsen majd a tapasztalt védő, Vazquez nem léphet pályára eltiltás miatt. Helyét a szintén tehetséges Pena fogja átvenni, aki azonban nem mindig képes tökéletesen a feladatára koncentrálni.

Világbajnoki háttér

EB: Legutóbbi találkozásukkor 2-2-es döntetlen született. Ez 1998-ban történt a csoportkörök utolsó mérkőzésén. Az észak-amerikaiak 2 gólos hátrányból álltak fel, de ettől még az csak a másodikak lettek a csoportban a hollandok mögött, akiknek jobb lett a gólkülönbségük.

AC: A fentebb említett mérkőzéseken kívül legutóbb két barátságos mérkőzést játszottak a csapatok, mind a kettőt a 2010-es VB ezüstérmesei nyerték meg 2-1-re.

Különösebb ellenségeskedésről nem lehet beszélni a két csapat között. Mexikó mindig is tisztelte a hollandokat a futball kultúrájuk miatt, ez is az oka annak, hogy Pena a becenevét a legendás Ruud Gullit-ről kapta. Néhányan az El Tri-ből játszottak is az Eredivise-ben, például Salcido.

Kulcsfontosságú párharcok

EB: Ha a narancsoknak szerencséjük van, akkor a Manchester United játékosa, Hernandez nem fog pályára lépni vagy csak csereként áll majd be. Nem volt túl jó éve a csapatban, így ha most esélyt kap, mindenképp megpróbálja lenyűgözni új edzőjét. És mi lehetne ennek jobb módja, mint az hogy kiejti annak csapatát a Világbajnokságról?

AC: Robin van Persie Ochoa ellen. A hálóőr kapuját a braziloknak nem sikerült bevenniük, de van Persie ettől még komoly fenyegetést jelent. A csatár nagyon jó formában játszik és a torna egyik legemlékezetesebb gólját szerezte a spanyolok ellen.

Egy ilyen tökéletes kezdés után azonban előfordulhat, hogy a németalföldiek idegessé válnak, ha nem lesz olyan könnyű ez a mérkőzés, mint amennyire ők azt gondolják. Ebben pedig Ochoa nagyon nagy szerepet vállalhat. Vannak napjai a kapusnak, amikor egyszerűen legyőzhetetlen. Ha kifog egy ilyet, akkor az El Tri veszélyes lehet a kontrákból, akár ki is ejthetik van Persiet és csapatát.

Miért érdemel továbbjutást a csapatod?

EB: A hollandok mindenkit megleptek ezen a Világbajnokságon, a vártnál sokkal jobban teljesítenek eddig. Nagyon sok minden köszönhető van Gaalnak, aki elérte, hogy csapata átlépje a saját árnyékát. Talán a történelemben először most arra koncentrálnak, hogy eredményes legyen a játékuk, még ha ezért a szépségnek háttérbe is kell néha szorulnia. Ez általában kiábrándító játékot eredményezne, de ott van a csapatba van Persie, Robben akiknek a góljai a torna fénypontjai voltak eddig. Már 4 éve is voltak jelei, hogy ez egy jó csapat, de most még jobbnak tűnnek, akik a hatékonyságot és az eleganciát ötvözve nyerik sorra a mérkőzéseiket.

AC: Szerintem nincs olyan csapat, aki annyira élvezné ezt a Világbajnokságot, mint Mexikó. Még sok másik csapatnak a saját játékosai vagy akár edzőjének az egójával kell megküzdeni, annak náluk teljes mértékben érvényesül az egy mindenkiért, mindenki egyért elv. Lehet, hogy ez azért van, mert majdnem lemaradtak erről a tornáról, így különösen hálásak, hogy itt lehetnek Brazíliában. Nincs még egy olyan lelkes edző, mint Herrera. Nincs még egy olyan elkötelezett szurkolótábor, mint a mienk.

Senki nem gondolja, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz. Herrera fiainak tehetsége és odaadása miatt akárki ellen méltó ellenfélként állnak ki és ha azok nem tisztelik őket eléggé, könnyen bajba kerülhetnek.

Esélylatolgatás

EB: A hollandok tesztelik majd ellenfelük képességeit, megnézik, hogy mit tudnak kezdeni a labdával, de végül van Persie és Robben be fog találni. Hollandia-Mexikó 2-0.

AC: Drámai mérkőzést várok, 1-1-es végeredménnyel és a mérkőzést Mexikó nyeri tizenegyesekkel.

FOGADJ MOST A HOLLANDIA – MEXIKÓ MECCSRE ÉS SZEREZD MEG A 15.000 FT BÓNUSZOD!

Share.

About Author

Comments are closed.