Hollandia mentette meg Európa becsületét

0

Pazar hajrájának köszönhetően kvalifikálta magát Hollandia a brazíliai világbajnokság legjobb nyolc csapata közé, ráadásul első európai válogatottként tette azt. A mérkőzés iróniája, hogy a 88. percben még Mexikó vezetett, így az idei Vb legnagyobb fordításának lehettünk szemtanúi.

Mindkét válogatott veretlenül abszolválta a csoportját, igaz Hollandia száz százalékos teljesítménnyel, Mexikó pedig csak rosszabb gólkülönbsége révén csúszott Brazília mögé az A csoportban.

A közép-amerikaiak kezdték jobban a találkozót: Layún előtt több lehetőség is adódott, aztán pedig Herrera került helyzetbe, gólt azonban egyikőjüknek sem sikerült szereznie. A folytatásban is maradt konstans a játék képe, vagyis Mexikó szállította futószalagon a gólhelyzeteket: ismét Herrera, aztán Salcido, majd pedig Dos Santos lövését is hárította az Oranje kapusa, Cillessen. Holland részről pedig Van Persie veszélyeztetett, Robben pedig kiharcolhatott volna egy büntetőt, ami el is maradt az első játékrészben, mint ahogy a gólok is, így 0-0-val várták a folytatást a csapatok.

A fordulást követően szinte még ki sem értek a válogatottak a pályára, de Dos Santosnak már sikerült a vezetést is megszereznie Mexikónak. A támadó 23 méterről lőtte ki a kapu bal alsó részét, miután megszerzett egy labdát. Nem sokkal később Peralta próbálta meg eldönteni a mérkőzést, ám Cillessen résen volt.

Aztán a Vb-n eddig kifogástalan teljesítmény nyújtó Ochoának kellett bravúrt bemutatnia, miután De Vrij szöglet utáni lövését paskolta kapufára, eztán Hollandia rákapcsolt egy fokozatot, és meg sem álltak az egyenlítő gólig. Sneijder és Robben is közel állt az egyenlítéshez, amely végül csak a hajrában sikerült, ráadásul nem is akárhogyan: Sneijder lőtte meg kapásból Huntelaar visszafejelt labdáját, ami aztán a kapu jobb oldalába vágódott. Ide már a csodakapus, Ochoa keze sem érhetett el.

Ám ezzel még nem volt vége a mérkőzésnek, és Robben kezeskedett róla, hogy ne legyen meg a kétszer 15 perces ráadás, hiszen a játékvezető, Proenca a Bayern szélsőjének harmadik esését már büntetőnek látta, és meg is ítélte. Huntelaar pedig be is vágta a tizenegyest, ezzel Hollandia a hajrában nagyot játszva rászolgált, hogy ott lehessen a legjobb 8 között. Szegény Mexikó pedig zsinórban hatodik alkalommal vérzett el a legjobb 16 között.

Brazília és Kolumbia után tehát Hollandia jutott be harmadikként a brazíliai világbajnokság legjobb 8 csapata közé, ahol Costa Rica lesz az ellenfelük!

Share.

About Author

Comments are closed.