Hollandia – Argentína: Robbenék lejtmenetbe kerültek

0

Igaz, hogy az Oranje joggal harcolta ki a helyét a Vb legjobb négy csapata között, de jelenlegi formája alapján a leggyengébb a mezőnyben. Hollandia nagyon bekezdett a csoportkörben, amely lendület már a Mexikó ellen halványulni látszott, de a Costa Rica elleni találkozón pedig már nyomát sem láthattuk a címvédő spanyolokat 5-1-re leigázó holland csapaténak. Lelkileg még mindig erősnek titulálható Van Gaal csapata, hiszen Mexikó ellen az utolsó percekben fordítottak, Costa Ricát pedig büntetőpárbajban búcsúztatták a tornától. Messiék ellen édes kevés lesz ez az egyenes kieséses szakaszban mutatott produkció, így Van Gaalnak vissza kell valahogy varázsolnia a spanyolok elleni csapatot, ha komolyan gondolja a finálét.

Csupán a holland védelem az a csapatrész, amely tudja hozni ugyanazt a szintet meccsről-meccsre. Hollandia a csoportkörben a veszélyes kontrái révén és gyors játékosainak köszönhetően hozta a meccseket, amely lendület fogyott el az utolsó mérkőzéseken. S ez a támadásokban rejlő potenciál egyre inkább csökkenni látszik, ami Costa Rica válogatottja ellen mutatkozott meg a legjobban, amikor a narancsosok nem tudtak mit kezdeni a kis csapat statikus védekezésével. A csapat játékát nagyban befolyásolja Robben és Van Persie teljesítménye, akik a csoportkörben voltak a topon, azóta viszont haloványak-főleg az utóbbi. Van Gaal mindenesetre nem teheti meg, hogy ne kezdesse a két ászt, és talán a legnagyobb dilemmája a szövetségi kapitánynak, hogy a cserepad rövidsége miatt nem igazán tudja pótolni Robbent vagy Van Persiet, így a mesternek reménykednie kell, hogy szerdán jó napot fognak ki a játékosai. Egyébként a két játékos alternatívája Lens és Huntelaar, akik eddig nem brillíroztak sem a szezonban sem a Világbajnokságon.

A németalföldiekkel ellentétben Sabella csapata eddig képes volt tartani ugyanazt a szintet, hiszen minden mérkőzésüket a tornán egy gólos differenciával nyerték meg. Az argentin válogatott szereti saját kézben tartani az irányítást,amit jól példáz a labdabirtoklási fölényük az eddigi Világbajnokságon, és rendre kapujuk elé szegezik az ellenfelüket, illetve kevés helyzetük is elég a gólszerzésre. Sajnos most az argentin csapatban is lesz egy nagy hiányzó, a Real Madriddal remek szezont futó szélső, Angel Di Maria ugyanis megsérült, és valószínűleg a tornán sem láthatjuk már a középpályást, aki a második legjobb teljesítményt mutatta a csapatban az idei Vb-n. Merthogy ott lesz viszont Hollandia ellen Messi, aki 4 góljával a csapat vezéregyénisége, és úgy néz ki lassan a Higuain-Lavezzi duó is képes felnőni a feladathoz. Az európaiak ellen végre Rojo is visszatérhet a védelem bal oldalára, így Zabaletával pedig a jobb oldalon nem fog elmaradni a szélső-hátvédek támogatása sem a támadásoknál. Mascherano pedig a középpálya stabilitásáért fog felelni. Ha Argentína ugyanazt a célratörő és szervezett játékát mutatja mint az erős belgák ellen, akkor főhet Van Gaal feje.

FOGADJ MOST A VB MECCSEKRE ÉS MARKOLD FEL A 15.000 FT SPORTFOGADÁS BÓNUSZOD!

Share.

About Author

Comments are closed.