Franciaország hozta a kötelezőt

0

Jó hajrát produkálva a francia válogatott végül csak bejutott a legjobb nyolc közé, és hát Didier Deschamps eddig nem panaszkodhat a sorsolásra sem, hiszen ezúttal a szerényebb képességű Nigériával találta szembe magát a francia válogatott. Az afrikaiak egy darabig állták is a sarat, és partiban voltak a gallokkal, ám Benzemáék jobban bírták a végjátékot, és végül 2-0-ra elverték Nigériát.

A franciák eddig jól teljesítettek a Vb-n, de az eddigi ellenfeleik nem számítanak mérvadónak, mint ahogy Nigéria sem. Ezzel ellentétben az afrikaiak kezdték helyzetekkel az első félidőt, sőt a 19. percben a vezetést is megszerezték, csak a játékvezető nem adta meg Emenike gólját, aki éppen lesen tartózkodott. Ez ráébresztette a franciákat arra, hogy nem lefutott a párharc, és rögtön egy kapura lövéssel válaszoltak is, azonban Enyeama védte Pogba bombáját. Aztán az első félidő hajrájáig nem sok említésre méltó esemény következett, ám a végén mindkét csapat tett a vezetés megszerzéséért: előbb Debuchy majd Emenike kísérletezett, de 0-0-val zárták a játékrészt a csapatok.

A második félidő is elég nehezen indult be, de Griezmann beállítása felrázta a franciákat, és új színt vitt a támadásokba. A következő időszak a nagy kihagyott helyzetek periódusa volt. Benzemának volt egy ziccere, Cabaye 18 méteres lövése pedig a lécet trafálta telibe, utána pedig ismét Benzema fejesét kellett hárítania a kapusnak. Szinte egy kapuztak a franciák, míg nem Pogba kihasználta a kapus hibáját és fejjel juttatta előnyhöz Franciaországot. A 84. percben Enyeamának köszönhetően nem lett dupla a gallok előnye, ugyanis Griezmann löketét tolta léc fölé a kapus. Azonban nem sokáig tartotta a minimális különbséget Nigéria, és 91. percben már sem a szerencse sem a kapus nem segíthetett, amikor Valbuena beadásából Yobo sarkáról a hálóba került a labda, ezzel eldöntve a továbbjutást.

Didier Deschamps válogatottja tehát ha nem is világraszóló játékkal, de nem is sokat verejtékezve búcsúztatta Nigériát a legjobb 16 között, és valószínűleg az utolsó olyan akadályt küzdötték le, amely még a kötelező kategóriába tartozik. Arra a kérdésre viszont, hogy valójában milyen erős ez a francia válogatott, majd csak ezután kaphatunk érdemleges választ.

Share.

About Author

Comments are closed.