Folytatódik-e a Costa Rica-i csoda?

0

Nyugodtan nevezhető Dávid és Góliát harcának Costa Rica és Hollandia párharca, csupán azzal a különbséggel, hogy Costa Rica előtte már szembe nézett négy Góliáttal is. A közép-amerikaiak három korábbi világbajnokot is megelőztek a csoportjukban: Angliát, Olaszországot és Uruguayt, illetve a nyolcaddöntőben búcsúztatták a korábbi Európa-bajnok görögöket is a tornától, ráadásul emberhátrányban. Azonban ez egy teljesen más mérkőzésnek tűnik, hiszen Hollandia pazar formában van, a csoportját 9 ponttal abszolválta, megverve a Vb-címvédő Spanyolországot és Chilét is, míg Mexikó ellen pedig az utolsó percekben fordítottak, így kiharcolva helyüket a legjobb nyolc között. Immáron viszont a legjobb négy közé kerülés a tét, és Costa Rica válogatottja már Görögország ellen is nagyon fáradtnak tűnt, ezúttal Hollandia már túl nagy falatnak bizonyulhat, ezért a többi negyeddöntővel ellentétben ez látszik a legegyértelműbb összecsapásnak. Viszont Costa Rica hatalmas szívnek és küzdésnek tett eddig tanúbizonyságot, amivel többek között a mi szívünkbe is becsempészte magát a kis csapat.

Igaz a németalföldiek számítanak a mérkőzés esélyesének, de hogy nem lefutott a párharc az is biztos. Hollandia nagyon megfog szenvedni a kis csapattal az szinte borítékolható, főleg ha Keylor Navas megint jó formát fog ki. Az európaiak legnagyobb fegyvere a kontrákban és a rögzített szituációkban rejlik, amit Robben és Van Persie tornán mutatott teljesítménye csak tetéz. Ráadásul Van Gaal is jó kézben tartja fiatal csapatát, akinek eddigi taktikai húzásai rendre bejöttek. A csapat leggyengébb pontja a védelem, amely képes jobb és rosszabb napokat kifogni, továbbá Sneijder is árnyéka a négy évvel ezelőtti dél-afrikai Vb-n csúcsformában teljesítő önmagának. Hollandia eddig nem igazán találta az ellenszerét a védekezésre berendezkedett csapatok ellen.

Már az is mekkora csoda, hogy Costa Rica itt van a negyeddöntőben, így nincs veszítenivalójuk. Elképesztő küzdőszellem lakozik a csapatban, amely papíron a nyolc közül a leggyengébb válogatott, de ne felejtsük el, hogy kiken keresztül vezetett eddig a közép-amerikaiak útja. Balszerencséjükre legyen mondva Duarte piros lapos eltiltása miatt egy alapember nem lehet ott majd a védelemben. Ennek fejében a csapat nem büszkélkedhet azzal a statisztikai adattal sem, hogy a még versenyben levő csapatok közül övék a legrosszabb labdabirtoklási arány, és emellett még a legtöbb elkövetett szabálytalanság is. Valamint fizikálisan is fáradtak lehetnek, hiszen már a görögök elleni hosszabbításban is megmutatkoztak annak jelei, és ahogy az várható Hollandia ellen mindvégig nyomás alatt lesz a csapat, amit kizárt hogy végig bírni fog a meglepetéscsapat.

Mindenesetre Costa Ricának még az eddigieknél is többet kell mutatnia a továbbjutáshoz, ami már valóban a legnagyobb bravúrok kategóriáját súrolná, ha be is következne.

FOGADJ MOST A HOLLANDIA – COSTA RICA MECCSRE ÉS SZEREZD MEG A 15.000 FT BÓNUSZOD!

Share.

About Author

Comments are closed.