“Capello nem hitt bennem” – Steven Gerrard

0

Az angol válogatott csapatkapitánya, Steven Gerrard azt állítja a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Fabio Capello sosem hitt abban, hogy Gerrard tudja vezetni a válogatottat. A középpályás viszont úgy érzi, jelenlegi edzőjüktől Roy Hodgson teljes támogatást és bizalmat szavaz neki.

​​

„Capello nem hitt bennem úgy, ahogy egy csapatkapitányban hinni szoktak” mondta a 2010-es kiábrándító szerepléssel kapcsolatban a Liverpool játékosa.

Capello korábbi, vb előtti csapatkapitánya, Rio Ferdinand sérülése miatt nem tudott részt venni a bajnokságon, John Terry pedig az akkor felröppent házasságtöréssel kapcsolatos pletykák miatt nem vállalta el a csapatkapitányi tisztet – így jött Gerrard a képbe.

Gerrard az ex-szövetségi kapitány hitével kapcsolatban azt mondta „Nem tudom, hogy mi volt. Úgy gondolom, hogy hitt bennem, mint játékosban és úgy is tekintett rám, mint (csak) egy játékosra. Tudom, hogy Roy-nak én vagyok az első számú kapitány és ez nagyon önbizalmat ad nekem”.

Gerrard ugyanakkor hozzátette, hogy a kapcsolatuk a volt szövetségi kapitánnyal rendben volt. „A kapcsoaltunk teljesen rendben volt, élvezetem alatta dolgozni, de csak akkor, amikor Rio Ferdinand is ott volt és még John Terry is. Talán azt gondolta, hogy ők többet tudnak hozzátenni – mint csapatkapitány – vagy egyszerűen csak őket jobban preferálta.”

A kapitány ugyanakkor elmondta, hogy a karszalag nélkül is vezéregyéniség lenne a pályán kívül és megpróbálna minél több tudást és tapasztalatot átadni, ahogy azt teszi Liverpoolban is sok-sok éve.

„Ugyanúgy bátorítanám és törődnék a fiatal játékosokkal. Csak azért, mert én vagyok a kapitány a karszalaggal, szeretném ha Frank Lampard, Wayne Rooney és Phil Jagielka is vezérek lennének a csapatban és együtt csinálnánk végig. Persze szívesebben vagyok kapitány, mint tartalékkapitány, ez biztos”

Share.

About Author

Comments are closed.