Brazília-Németország: Totális megsemmisítés!

0

Visszavágott a Nationaleelf a 12 évvel ezelőtti jokohamai döntőért, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen Löw együttese kíméletlenül "vágta haza", az amúgy is otthon játszó Selecaót. A brazil válogatott hatalmasat égett, még hozzá hazai publikum előtt szaladtak bele a 7-1-es verésbe. A hazai pályán Világbajnoki címre törekvő Brazília hatalmas csődöt mondott, amely jócskán megsínylette Neymar és Thiago Silva hiányát, Németország pedig bejutott a fináléba, és már csak arra vár, hogy ki lesz az ellenfele: Argentína vagy Hollandia.

Az első félórában nem csak nekünk esett le az állunk, de amit a brazil közönségnek kellett hazai pályán átélnie, az kész gyalázat, ugyanis derült égből villámcsapásként jöttek futószalagon a német gólok. Az első félórában kijött minden olyan hiba a brazil válogatottban, amit a korábbi meccseken szerencsésen kiküszöböltek, de ezeket a malőröket az európaiak kegyetlenül kihasználták.

Thomas Müller kezdte meg a gólgyártást, aki Kroos szöglete nyomán volt eredményes, és ez volt a támadó 10. a Világbajnokságokon elért találata. Nem sokkal ezúttal Klose duplázta meg a németek előnyét, illetve beállítva ezzel a Vb-történetének gólrekordját, ugyanis ez volt már a támadó 16. gólja, amivel már egy góllal meg is előzte a brazil Ronaldót. A következő percekben aztán két gólt is szerzet a német gárda: előbb Kroos bombázott 16 méterről, aztán pedig megint a középpályás volt az ítélet végrehajtója, ezúttal 10 méterről szerezte csapata negyedik gólját. Hihetetlen, hogy még az első félórába belefért Khedira találata is, aki egy remek összjátékot követően rámolta be az ötödiket, gondoskodván róla, hogy a földön maradjon a Selecao. Ráadásul Löw csapata még a hatodikat és a hetedik pofont is bevihették volna ellenfelének, ha ennél is tökéletesebb lett volna a helyzetkihasználásuk.

A szünetből viszont úgy tért vissza Scolari gárdája a gyepre, mint aki hitt abban, hogy még megfordítható ez állás. Más választása nem is volt a brazil válogatottnak, hiszen mégiscsak több tízezer szurkolója előtt illett is hajtania a becsületéért a dél-amerikaiaknak. Habár Brazília nyomta meg a második játékrész elejét, mégis a németekhez fűződik a hatodik gól is, amit Schürrle szerzett Lahm passzából, sőt a Chelsea szélsője aztán a kegyelemdöfést is bevitte, miután Müller passzából a lövése a lécről pattant be Cesar kapujába. Legalább a mérkőzés utolsó gólja a brazilokhoz fűződik, amely becsületgólt a középpályás, Oscar szerzett, ezzel kialakítva a 7-1-es végeredményt.

A brazil válogatott tehát nagyot égett hazai pályán a Mineirao Stadionban, ráadásul 58 141 néző előtt foszlott szét a brazilok álma, amely még a bronzéremben vigasztalódhat. Németország viszont ott lesz a döntőben, és még ellenfélre vár, így már csak három mérkőzés van vissza az idei brazíliai Világbajnokságból: a ma esti utolsó elődöntő, a bronzmérkőzés, illetve a finálé!

Share.

About Author

Comments are closed.