Brazília-Németország: Egy “neymárnyi” különbség dönthet Löwék javára?

0

Kedden az első elődöntővel folytatódik a brazíliai Világbajnokság, amelyen az ötszörös Világbajnok és jelenlegi házigazda Brazília küzd a háromszoros korábbi aranyérmes Németországgal a döntőbe jutásért. Ez a két gárda vívta a 12 évvel ezelőtti jokohamai döntőt is, amelyen a dél-amerikaiak győztek Ronaldo duplájával. Most Löwék vehetnek revánsot, amire jó esélye is van a Nationalelfnek.

Mint tudjuk Neymar személyében igazi vezért vesztett a házigazda, és Scolarinak nincs olyan kaliberű játékosa, akivel pótolhatná a támadót, ez akár Brazíliának a Vb-címébe is kerülhet. Gyakorlatilag Neymar köré épült az egész gárda. A 4 gólos csatár távollétében Hulknak, a Zenit támadójának kell majd átvennie a stafétabotot, és az ő feladata lesz a német védelem megbontása, a labdatartás, illetve a gólgyártás. S ha már a gólgyártásnál tartunk, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Kolumbia ellen bizony két belső védő szerezte a gólokat: David Luiz és a Németország elleni találkozót sárga lapos eltiltása végett kihagyni kényszerülő Thiago Silva. Azonban a védőt már könnyeben tudja pótolni Lius Felipe Scolari, hiszen Henrique vagy Dante is alkalmas lehet erre a feladatra. Németország ellen valószínűleg majd igyekszik jobban megszervezni a brazil védelmet a mester, Scolari, így minden bizonnyal egy első sorban védekezésre épülő és kontrákkal fenyegető brazil válogatottat láthatunk majd viszont a pályán.

Löw csapata a Portugália elleni nyitómérkőzését és a franciák elleni negyeddöntőt leszámítva takaréklángon égett, mintha csak az ellenfél ereje befolyásolná ama fokozatot, amit a mérkőzés súlya és tétje megkíván. Igaz Brazília sem brillírozott eddig játékával eddig a tornán, sőt Neymar is kiesett a sorból, de fűti őket az elszántság, illetve a hazai atmoszférából nyert erő. A Nationaleelf nagyon jól hatástalanította Benzemáékat a pályán, ráadásul Philipp Lahm is visszakerült a védelem jobb oldalára. A német válogatott keretében a klasszikus center pozíciója még nagyobb hiány mint a szélső hátvédeké. Igaz Franciaország ellen éppen a gólrekordra hajtó Klose kezdett, de ő is már a kiégett játékosok közé tartozik, aki idővel megkopott régi önmagához képest. A jelenlegi csapat első számú gólfelelőse, Thomas Müller pedig nem erre a posztra született. Így egyiküknek -vagy felváltva-kell majd szembe néznie a brazil védelemmel, ami talán a jelenlegi brazil válogatott legjobban működő részlege.

A jelek tehát arról árulkodnak, hogy talán mindkét válogatott első számú célja lesz az ellenfél támadásainak elrontása, és ez a rombolás nem éppen egy góldús mérkőzést vetít elénk. De viszont annál nagyobb lehet az izgalom, és a tétnek köszönhetően a védelmek kaphatják a legnagyobb szerepet a mérkőzésen.

FOGADJ MOST A VB MECCSEKRE ÉS MARKOLD FEL A 15.000 FT SPORTFOGADÁS BÓNUSZOD!

Share.

About Author

Comments are closed.