Brazília-Hollandia: Egyikük üres kézzel távozik a tornáról!

0

A bronzmérkőzésen vigasztalódhat a két elődöntő vesztese, hiszen amelyik csapat nyer, az állhat majd fel a dobogó harmadik fokára. Brazília csúfos -azaz 7-1-es- vereséget szenvedett Németországtól, ráadásul hazai publikum előtt, míg Hollandia büntetőpárbajban maradt alul Argentína ellenében.

A Brazília-Hollandia bronzmérkőzés lesz a brazíliai Világbajnokság utolsó előtti találkozója, amelyre szombaton 22:00-kor kerül sor, a döntő előestéjén. A két csapat eddig összességében 11-szer, a Vb-n pedig négyszer játszott egymással, legutolsó összecsapásuk 2-1-es holland sikerrel végződött, még a 2010-es Dél-afrikai Világbajnokság negyeddöntőjében.

A Selecaónak valószínűleg nem csak a hollandokkal, hanem a saját szurkolótáborukkal is meg kell majd küzdenie, hiszen a kudarc után hatalmas volt a felháborodás szerte Brazíliában. Ezért a csapaton nagy lesz a nyomás, és Scolarinak ugyanúgy kell majd felküldenie a pályára a fiait, mintha csak Vb-döntőt játszanának. Ami jó hír, hogy visszatérhet a védelembe Thiago Silva, akinek lejárt az eltiltása, így a védelem megint a legerősebb összeállításban játszhat az európaiak ellen. Ami viszont a támadójátékot illeti, a védővel ellentéteben Neymar biztosan nem fog a bronzmérkőzésen sem játszani, s mint az már a németek elleni mérkőzésen is kiderült, nincs aki pótolni tudná a Barcelona klasszisát. Hulk lehet az elsőszámú helyettes, aki minden bizonnyal kezdőként is fog pályára lépni, csak a szélen, viszont Jo vagy Fred lehet Neymar alternatívája, s egyikük sem volt igazán acélos ezen a tornán. A középpályán pedig a németek ellen szépítőgólt szerző Oscar lehet a brazilok legnagyobb erőssége.

Van Gaal csapata sajnos nem a csoportmérkőzéseken brillírozó arcát mutatta az egyenes kieséses szakaszban, amivel csak maga alatt vágta a fát, ugyanis Argentína ellen már nem bízhatták a szerencsére. Mi is úgy gondoljuk, hogy azon az elődöntőben a jobbik csapat jutott tovább. Ám csalóka lehet az, hogy a Messiékkel gól nélküli 120 percet lejátszó németalföldiek azzal a Selecaóval mérkőzik meg a bronzmérkőzésen, amely egy hetest kapott a németektől, ráadásul Scolari csapatát fűteni fogja a bizonyítási vágy, ezért úgy fognak menni előre, mintha a döntőről lenne szó. Úgy tűnik Van Gaalnak is már csak egy ásza maradt, aki még eldöntheti a mérkőzést, az mégpedig Arjen Robben, akin nem múlt az argentinok elleni kiesés, hiszen még ő volt az egyetlen, aki küzdött a döntőért, ellentétben Robin van Persie-vel, ugyanis a támadó nagyon gyengén muzsikált, ami igaz Snejderre is.

Mi úgy gondoljuk, hogy a németek elleni 7-1-es vereségből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, és ha Luiz Felipe Scolari összeilleszti az elemeket, és jól tudja motiválni a játékosait, akkor Brazíliának kötelező behúznia a bronzmérkőzést, hiszen mégis csak a Selecaónak van nagyobb veszíteni valója. Ehhez a bronzhoz viszont kelleni fog az egyenes kieséses szakaszban gyengén produkáló Hollandia is, amely játékosiban már messze nincs meg az az eltökéltség és lendület, mint ami jellemezte őket a csoportmérkőzések folyamán.

FOGADJ MOST A VB MECCSEIRE ÉS SZEREZD MEG A 15.000 FT SPORTFOGADÓ BÓNUSZOD!

Share.

About Author

Comments are closed.