Belgium-Oroszország: “Akinfeev kapuját lehetetlen lesz bevenni!”

0

Wim Van Walle (Belgium) és Michael Yokhin (Oroszország) bloggerek véleményét olvashatjuk a Belgium-Oroszország mérkőzés ellen.

Mi a tét?

WV: A történelem ismétli önmagát. 2002-ben, Belgium legutóbbi világbajnokságán a H csoportban Oroszországgal, egy ázsiai csapattal (Japán) és egy Észak-afrikaival (Tunézia) szerepelt együtt. Belgium akkor 3-2-re verte az oroszokat. Ezen kívül csak kétszer találkoztak, mióta a Szovjetunió feloszlott: 1996-ban 0-0-t játszottak Brüsszelben és 2010-ben 2-0-ra nyert Belgium. Az akkor még csak 17 éves Lukaku szerezte mind a két gólt. Az oroszok azonban leginkább az 1986-os Világbajnokságon, még Szovjetunióként elszenvedett vereséget igyekszenek majd megbosszulni.

MY: A Dél-Korea elleni döntetlen után tudják az oroszok, hogy most nyerniük kell. A döntetlen is elfogadható, de akkor az utolsó fordulóban mindenképp nyerniük kéne Algéria ellen. Afelől azonban komoly kétségek vannak, hogy ez a csapat biztosan meg tud-e verni egy olyan védekező futballt játszó ellenfelet, mint Algéria. Az oroszok nagyon ijedten és gyengén futballoztak Dél-Korea ellen, még be nem kapták a gólt, amit Akinfeev nem fog egy ideig elfelejteni. Annál azonban sokkal merészebb, jobb játékra lesz szükségük, ha le akarják győzni Belgiumot.

Akikre figyelni kell

WV: Axel Witselnek két távoli lövése is volt Algéria ellen és az egyikhez elég nagy védést kellett a kapusnak bemutatnia. Az oroszok szervezetten fognak játszani, de csak akkor lehet esélyük nyerni, ha a saját játékukat rá tudják kényszeríteni Belgiumra. Witselnek nagyon fontos szerepe lesz az orosz támadások megállításában. A világon az egyik legjobb a saját posztján, emellett az elmúlt két szezonban Oroszországban játszott, így jól ismeri ellenfeleit is. Ha lehetősége adódik, akkor távolról is szerencsét fog próbálni.

MY: Akinfeev-re nagyon sokan fognak figyelni, aki hatalmas hibát követett el Dél-Korea ellen, azonban ő az, aki képes talpra állni a hibái után. A CSZKA Moszkva edzője, Leonid Slutsky a következőket nyilatkozta: " Igor a világon a legjobbak közé tartozik abban, hogy fejben megint ott legyen egy nagyon rossz meccs után. Lehet az oroszok jól is jártak, hogy ilyen gólt kapott, mert most lehetetlen lesz bevenni a kapuját." Ezt az állítást egy nagyon komoly belga támadósor fogja tesztelni, a kapusnak biztosan több dolga lesz, mint az ázsiaiak ellen.

Akiktől félni kell

WV: Aleksandr Kerzhakov ugyan nem kezdett Dél-Korea ellen, de amikor beállt nagyon sokat tudott a játékhoz tenni. Capello eddig a fiatalabb Kokorint favorizálta, de lehet Kerzhakov Dél-Korea ellen mutatott teljesítménye meggyőzte a mestert, hogy ő legyen a kezdőben. Kerzhakov ha jó formában van bármilyen védelemre veszélyes, úgyhogy a belga védőknek nagyon vigyázniuk kell, nehogy túl sok terültet hagyjanak neki.

MY: Az orosz csapatnak a széleken való védekezés nem nagyon megy, mivel Eschenko nagyon tapasztalatlan, Kombarov pedig egyszerűen rossz formában van. A dél-koreaiak ezt nem tudták teljesen kihasználni, de Belgium biztosan megpróbálja majd. Mertens az Algéria elleni győztes góljával lehet, hogy belőtte magát a kezdő tizenegybe, Hazard pedig úgyis a bal oldalon szeret játszani. Mind a ketten gyorsak és technikásak, egy jó megmozdulással képesek mérkőzéseket nyerni. Oroszországnak meg kell próbálni mindent, hogy megállítsa őket, ezért a szélsőknek, Samedovnak és Zhirkovnak is vissza kell majd lépnie.

Kulcsfontosságú párharcok

WV: Látva Akinfeev hibáját nem tudni, hogy Capello cserél-e a kapusposzton. Akinfeev-nek nagyon sok tapasztalata van, de nem biztos, hogy kiheverte a Dél-Korea elleni meccset. Láttunk már hasonlót Casillassal is, aki a hollandoknak ajándékozott 2 gólt, és után Chile ellen egy pillanatra sem tűnt magabiztosnak. Akárki kezd a kapuban, hatalmas nyomás fog rá nehezedni. A legfontosabb párharc tehát a meccsen az oroszok kapusa és bárki ellen, aki megpróbálja majd bevenni a kapuját fog zajlani.

MY: Ignashevich és Berezutski Lukaku ellen. A belga csatár nem játszott jól Algéria ellen, védői jól teljesítettek. Nagy lesz a motiváció, hogy ezen a meccsen bizonyítson és a két kevésbé tapsztalt CSZKA védőnek nagyon kell rá figyelnie. Ignashevich és Berezutski erősek, jól helyezkednek és jól megértik egymást, de nem biztos, hogy elég gyorsak lesznek ahhoz, hogy megállítsák Lukakut.

Esélylatolgatás

WV: Belgium nagyon idegesnek nézett ki Algéria ellen, de most már 3 ponttal a zsebükben kicsit nyugodtabbak lehetnek. Az oroszok nem játszhatnak olyan védekező focit, mint Algéria, így sokkal nagyobb területek fognak megnyílni a belgák előtt. Belgiumnak több lehetősége lesz a saját játékát játszani, mint Algéria ellen. Belgium-Oroszország 2-0.

MY: Ha az oroszok a képességeiknek megfelelően játszanak és nem félnek, akkor kihasználva a belga védelem hibáit nyerhetnek is. Ez a csapat nagyon jó a kontrákban, így Belgium ellen sokkal kényelmesebben fogják érezni magukat, mint Dél-Korea ellen. Belgium-Oroszország: 1-1.

FOGADJ ONLINE AZ BELGIUM – OROSZORSZÁG MECCSRE ÉS SZEREZD MEG A 15.000 FT BÓNUSZOD!

Share.

About Author

Comments are closed.