Az ESPNFc esélylatolgatása az A csoportra – Nézzük szerintük ki az esélyesek!

0

Nem rég olvasható volt az oldalon a mi előrejelzésünk az A csoportra, most azonban egy másik, az espnfc.us szerkesztőinek szermszögéből latolgatjuk a kvartett esélyeit!

 

Általános okoskodás

Valószínűleg mindenki arra számít, hogy a brazil válogatott simán nyeri mind a három csoportmeccsét. Ennek ellenére Luiz Felipe Scolari csapatának kezdeti lámpaláza nehéz helyzetbe hozhatja a vendéglátó válogatottat.

A brazilok Horvátország elleni első meccse Sao Pauloban meghatározhatja a csoport dinamikáját – azt a dinamikát, amitől előzetesen sok bonyodalmat és az eredmény előreláthatatlanságát várjuk.

Mexikónak is meglesz a maga küzdelme, de a mérlegük erőssége mindenképp figyelemre méltó: az elmúlt 13 meccsükön 7 alkalommal győztek a brazilok ellen, így van esélyük egy jó eredményre a csoportmérkőzésen is.

Kamerun 4-2-3-1-es formációval próbálja majd feltartani a brazil támadóalakulatot a csoportmérkőzések harmadik körében. Scolari alakulata azonban abban reménykedik, hogy erre a meccsre már biztos továbbjutóként érkeznek. Ha nem így lesz és a brazilok nem tudják kiharcolni a továbbjutást az nemzeti csapás lesz annak a nemzetnek, amelynek óriási a sikeréhsége hazai pályán.

 

Amit muszáj

Minden focirajongónak muszáj a tv elé ülni – a szerencsésebbeknek pedig kimenni a stadionba – június 12-én a Világbajnokság nyitómérkőzésén.

Az biztos, hogy a Selecao érezni fogja a nyomást hazai pályán, amin az sem könnyít, hogy a világbajnoki nyitómeccsek történetében nem egyszer fordult elő, hogy az esélyesebb csapat bajba került. 1982-ben Argentína Belgiumtól kapott ki, az 1986-os mexikói vb-n pedig Olaszország Bulgária ellen vérzett el. Négy évvel később Argentínát Kamerun győzte le a nyitómérkőzésen, 2002-ben pedig a címvédő franciák szenvedtek kínos vereséget Szenegál ellen. Tették mindezt a világbajnoki címre is esélyesként.

Brazília népessége persze egy emberként remélni, hogy a válogatottjuk nem írja be magát az előbbi felsorolásba.

 

Kulcsemberek

Neymar (Brazília): A Barcelona kiváló csatárának vállán nagy súly lesz, aki mellesleg a világbajnokság arca is volt a kezdetektől egészen a torna végéig. A fő kérdés, hogy meg tud-e birkózni a médiafelhajtás miatti nyomással a brazil sztár.

Luka Modric (Horvátország): Egy előkelő játékos a Real Madrid és Horvátország középpályájának a tengelyében. Modric a válogatottban is középső középpályást fog játszani, azonban sokkal visszafogottabb, kevésbé kreatív támadó szellemben, mint ahogy az neki a legjobb passzolna.

Javier Hernandez (Mexikó): Klubcsapatában, a Manchester Unitedben a kezdőcsapatból mellőzött támadónak nem biztos, hogy Miguel Herrera is az első csapatban fog bizalmat szavazni a torna során. Viszont ha pályán lesz, mindenképp oda kell rá figyelni.

Samuel Eto’o (Kamerun): Afrika egyik legnagyobb legendája, a korábbi Barcelona és Inter játékos kijelentette, hogy nem ez lesz az utolsó világbajnoksága. Ez csak rajta múlik, az viszont nem, hogy mekkora szerepe lesz csapata szereplésében. Talán az utolsó vb-je lehet a 33 éves játékosnak, hogy kulcsszerepe legyen Kamerun jó szereplésében.

 

Mi dönthet?

Mindenki arra számít, hogy Brazília megnyeri az A csoportot, szóval az igazi harc a másik továbbjutó helyért fog folyni. A horvátok esélye az első két meccsen dőlhet el.

A mexikóiak és a kameruniak nem kiemelkedő formában érkeznek a tornára az eddigi meccseik alapján, így Horvátország a legnagyobb esélyes, hogy megszerezze a második helyet – ugyanakkor az sem elképzelhetetlen, hogy az első két meccsükön csak egy pontot szerezzenek.

Ha Nico Kovac válogatottja elveszíti az első meccset Brazília ellen – amelyről hiányozni fog eltiltás miatt a Bayern München sztárja, Mario Mandzukic – döntő fontosságú lesz a Kamerun elleni mérkőzés. Ebben az esetben győzelmi kényszerrel fognak pályára lépni a tikkasztó hőségben, Manausban június 18-án.

Ez mondhatni ziccer Mexikónak, akit az időjárási körülmények sem fognak zavarni, hogy pontot szerezzenek Brazília ellen. És persze Kamerun is megpróbál pontot szerezni a nyomás alatt játszó horvátok ellen.

 

Statisztika

A hazai brazilok az A csoport sztárjai, a többi csapatnak nincs esélye a történelem szerint: nem volt még olyan csapat, aki Brazília csoportjából kikerülve nyerte volna meg a világbajnokságot.

Jóslat

1. Brazília

2. Kamerun

3. Mexikó

4. Horvátország

Share.

About Author

Comments are closed.