Argentína nem akart büntetőpárbajt

0

A dél-amerikaiak csak a 118. percben tudták bekotorni a továbbjutást érő gólt a lelkesen küzdő Svájcnak, így 1-0-ás sikerükkel Messiék lesznek ott a Vb legjobb nyolc csapata között.

Az argentinok hibátlanul zárték csoportjukat, míg Svájc számára csak az utolsó csoportkörben dőlt el a továbbjutás, miután Shaqiri mesterhármasával legyőzték Hondurast, Ecuador pedig nem tudta legyőzni a csoportelső franciákat. A pályán egy bivalyerős Argentin támadószekció nézett szembe egy jól záró szervezett védelemmel, így igaz, hogy Sabella csapata számított a mérkőzés esélyesnek, de Svájc is egy jól szervezett csapat.

Messiék sokáig nem is találták az európaiak ellenszerét, ráadásul az ellenfél játékosa Admir Mehmedi került először helyzetbe az első játékrész felénél. A 39. percben pedig a szintén svájci támadónak, Drmicnek volt majdnem ziccere, csak a játékos elkótyavetyélte a helyzetét. Gól nélküli döntetlennel fordultak a válogatottak.

A játék képe nem sokat változott, Svájc sziklaszilárdan helyt állt, Argentína pedig a puszta mezőnyfölényénél nem tudott többet felmutatni, egészen a 60. percig. Feléledtek a dél-amerikaiak és végre ki is dolgoztak néhány helyzetet :előbb Higuaín dolgoztatta meg Benagliót, majd Messi lövése csak a kapu fölé szállt. Nem sokkal később pedig Benagliónak kellett ismét hárítania Messi lövését.

A mérkőzést nyugodtan titulálhatjuk a Vb egyik legpocsékabb találkozójának, ráadásul mivel el kellett dönteni a továbbjutó kérdését még a nap folyamán, ezért a nézők kaphattak plusz 30 perc szenvedést bónuszba. A tornán az eddig lejátszott 7 nyolcaddöntőből ez volt a negyedik, amely nem dőlt el a rendes játékidőben. A hosszabbítás fele ugyanannyi izgalmat tartogatott, mint a rendes játékidő, vagyis semennyit. A második ráadásban viszont már feljegyezhettünk egy Angel Di María-lövést, és a kapitányok már azon törhették az agyukat, hogy kik lőjék a büntetőket. Utólag azonban már kiderült, hogy feleslegesen járatták az agyukat a mesterek, köszönhetően Di Maríának, vagy inkább Leo Messinek, aki a tizenhatosig cipelte a labdát, ott pedig önzetlenül továbbadta csapattársának, aki pedig kihasználta ziccerét.

Az utolsó percek még így is tartogattak izgalmakat, amiben túlzás nélkül majdnem több minden történt mint az előtte levő 118 percben. Svájc ment előre az egyenlítésért, sőt a végén még Benaglio is felfutott a szögletnél, amiből Blerim Dzemailinak volt százszázalékos ziccere, aki azonban 3 méterről csak a kapufára bólintott, és a második esélyét is csak a kapu mellé rúgta-így a középpályás joggal pályázhat a nap pechese díjra. Di Maria majdnem ki is használta, hogy Benaglio fennragadt, ám nem sikerült beívelnie a labdát az üresen tátongó kapuba. Az időbe még belefért egy Xherdan Shaqiri általi szabadrúgás is, aki a sorfalba bombázta a játékszert, ez Svájc vesztét is jelentette egyben.

Argentína ismét a végén villant, és ott a helye a negyeddöntőben.

Share.

About Author

Comments are closed.