Argentína-Bosznia: Messi megvillant, nyertek az argentinok

0

Egy kis Messi-féle varázslat segítségével Argentína hozta a kötelezőt Bosznia ellen, 2-1-es győzelmet arattak Maracanában.

Kolasinac szerencsétlen öngólja volt az első a gólok sorában a 3. percben, majd Messi szerzett egy csodálatos gólt a második félidőben. A csereként beállt Ibisevic gólja a 85. percben felcsillantotta a reményt Bosznia számár, de nem sikerült egyenlíteniük.

Sabella az első órában aggodalommal figyelte csapatát, mert azok viszonylag gyengébben játszottak, de Messi második világbajnoki gólja után megnyugodhatott kicsit. Az argentinok 5-3-2-es felállása volt a legmeglepőbb a mérkőzésen, Higuain a kispadon kezdett.

Bosznia 4-2-3-1-es felállásában volt egy pár meglepetés, a csapat azonban a lehető legrosszabb módon kezdte a Világbajnokságot, mindössze 2 perc 8 másodperc alatt kerültek hátrányba, ráadásul egy szerencsétlen öngóllal.

Messi szabadrúgásába Rojo fejelt bele, a labda pedig Kolasinacra, majd onnan a kapuba pattant, megszerezve ezzel a világbajnokságok történetének leggyorsabb öngólját. Izet Hrajovicnak majdnem sikerült egyenlítenie a 13. percben, de Sergio Romero védésével megmaradt Argentína előnye.

A szörnyű kezdés ellenére a bosnyák védelem biztosnak tűnt, inkább a támadó-szekcióval voltak gondok. Az ezután következő 20-25 percben nem sok minden történt, Rodriguez és Dzeko is próbálkozott egy távoli lövéssel, de egyikőjük sem járt sikerrel.

A félidő vége előtt 4 perccel Lulic majdnem megszerezte az egyenlítő gólt Pjanic szögletéből, de az argentin kapus hárítani tudott.

Sabella elégedetlen volt a látottakkal, mert a félidőben Rordriguezt és Campagnarot Higuain és Gago váltották, a felállást egy rugalmas 4-3-3-ra változtatva.

A félidő elején Hajrovicnak és Agueronak is volt egy-egy helyzete, de az eredményt továbbra is maradt. Messi elpuskázott egy szabadrúgást jó pozícióból, majd kárpótolva ezért csapatát gyönyörű gólt szerzett.

Higuainnal való kényszerítője után Messi 16 méterről a kapufát eltaláva lőtt hatalmas gólt. Ibisevic még a 85. percben tudott egy szépítőgólt szerezni, ám ennél többre már nem volt képes Bosznia.

Argentína ezzel a győzelemmel hozta a kötelezőt.

Share.

About Author

Comments are closed.