Argentína-Belgium: 50-50?

0

Talán a negyeddöntők legkiélezettebb párosítása, amelyben a Messi-függő argentinok találják szemben magukat a kifogástalan fizikai állapotban levő Belgiummal. Ezért is nehéz megtippelni a párharc kimenetelét, hiszen mindkét csapat hozta eddigi mérkőzéseit, habár teljesen más stílust képvisel a két gárda.

Az tény, hogy nem Argentína mutatta be eddigi a Vb-n a legszebb futballt, de célratörően játszanak, és ezt bizonyítja a korábbi négy mérkőzésen aratott egygólos sikerük is. Statisztikailag is néhány dologban Sabella csapata a legjobb, ilyen a a legtöbb végigvezetett támadás (248), a legjobb labdabirtoklási mutató, a legtöbb beadás (127), illetve a szögletek (37) terén is az argentinok viszik a prímet. Ez azt jelenti, hogy eddig végig kapujuk elé szögezték soros ellenfeleiket Messiék, azonban a helyzetek kihasználatlansága hagy némi kifogásolnivalót, ami a belgák ellen könnyen a vesztüket is jelentheti, hiszen nem lehet mindig Messi góljaira alapozni. Belgium pedig az eddigi legtöbb légipárbajt nyerte a tornán, így a dél-amerikaiak leggyengébb pontjának tartott védelemnek alaposan fel kel kötnie a gatyáját. Ráadásul Marc Wilmots csapata fizikálisan talán a torna legerősebb csapata, amit alátámaszt az Egyesült Államok elleni 120 perces produkció is, így minden adott ahhoz, hogy egy nagyon izgalmas találkozónak nézzünk elébe. De vajon mi szólhat a csapatok továbbjutási esélye mellett vagy ellen?

A dél-amerikaiak játékában az a legnagyobb rizikó, hogy túlságosan Messin áll vagy bukik a siker, hiszen egyértelműen a klasszis a csapat vezére, aki négy kulcsfontosságú gólt vállalt eddig a csapatban, ráadásul Svájc ellen gólpasszt adott Di Mariának a 118. percben. Továbbá Messinek kevés helyzet is elég ahhoz, hogy gólt szerezzen, ezért a belga védelemnek egy percre sem szabad meginognia, mert azt könyörtelenül kihasználja a támadó. Viszont ha neki nem megy, abból probléma merülhet fel az egész csapatnál, hiszen akiknek rajta kívül hozzá kéne tenniük a csapathoz, azok nem brillíroztak eddig a Világbajnokságon: Agüero kiesett a sorból, a támadó mellett a Higuaín, Lavezzi, Palacio-hármas sem tudott a kapuba találni. Ráadásul Argentína leggyengébb pontja a védelem lehet, ami a belgák ellen könnyen meginoghat, mondhatni a megszokott Rojo-Zabaleta-Fernandez-Garay-féle védőnégyes Romeróval a kapuban kicsit sem nevezhető acélosnak, habár eddig a gyengébb csapatok ellen többé-kevésbé helyt állt, de Belgium ellen valószínűleg nagyobb nyomás alatt lesz.

Wilmots csapata eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, amely csoportját hibátlanul teljesítette, és az Egyesült Államok ellen is megmutatta erejét. Courtois igazi vezéregyénisége a csapatnak, aki igazi nyerőember is egyben, emellett még Wilmots mester is nagyon jól cseréli és frissíti csapatát. Az argentinokkal ellentétben nem egy emberre épül a csapat, hiszen hat különböző játékos osztozik az eddigi hat belga gólon, ezért igazi csapatként funkcionál a gárda, amely ereje teljében van. Viszont hiányzik az az egy húzóember, akinek vállára kell majd vennie a csapatot, ha szükség lesz re, mint ahogy Messi rendre kisegíti válogatottját az utolsó percekben. Véleményünk szerint Hazardnak kéne betölteni ezt a pozíciót, akiben sokkal több van, mint amit eddig nekünk a tornán mutatott. Az európaiak ellen szólhat még a tapasztalatlanság, hiszen ez még egy újonnan épülő friss gárda, amelynek még kevés tapasztalata van a tornákról-de tegyük hozzá, a képességeik megvannak hozzá, hogy nagyot alkossanak. Amin még mindenképpen javítania kell Belgiumnak, az a helyzetkihasználás, mint ahogy azt az USA ellen is megtapasztalhattuk. Lukakuéknak mindenesetre Argentína ellen jobban kell gazdálkodniuk a helyzetkihasználással, merthogy Argentína az eddig mutatottak alapján a kevesebbet is hatékonyabban használja ki.

A fentiek tükrében minden adott ahhoz, hogy egy ki-ki mérkőzést láthassunk, így közel azonos képességű csapatok ütközete várható, ami sok izgalmat tartogat még számunkra, és aki továbbjut, az akár a végső győzelemre is esélyes lehet.

FOGADJ MOST A ARGENTÍNA – BELGIUM MECCSRE ÉS SZEREZD MEG A 15.000 FT BÓNUSZOD!

Share.

About Author

Comments are closed.