A végjátékra tartogatták a csapatok az erejüket

0

Megint megfeleződött a mezőny, és már csak négy válogatott maradt versenyben a Világbajnokság megnyeréséért vívott küzdelemben. Az összetétel viszont nem változott, a negyeddöntőhöz hasonlóan a legjobb négy felét Európa (Németország és Hollandia), a másik felét pedig Dél-Amerika (Brazília és Argentína) adja. Az biztos, hogy még mindegyik válogatottnak van két mérkőzése a Vb-ből, és amelyik csapat megnyeri hátralevő mérkőzéseit, az lesz a Világbajnok. Míg a két elődöntőben vesztes csapat pedig a bronzmérkőzésen vigasztalódhat, ahol a harmadik hely megszerzése lesz a tét. Az első elődöntőt a házigazda Brazília és Németország játssza kedden 22.00-kor, a másik összecsapásra pedig szerdán ugyanekkor kerül sor, amelyen Argentína csap össze Hollandiával.

De lássuk, milyen úton jutottak el eddig a csapatok?

Brazília

A házigazda brazilok nem túl meggyőzően, de megnyerték az A-csoportot, és jobb gólkülönbségükkel előzték meg csupán Mexikót, amellyel csak gólnélküli döntetlenre futotta. Aztán Chilét vetette a sors Scolari csapatának az útjába, amellyel nem bírtak Neymárék, azonban a végén ők bizonyultak a magabiztosabbak a büntetőpárbajban. A következő körben ismét egy dél-amerikai gárdával találhatták szemben magukat Kolumbia személyében, amely az idei Vb egyik üde színfoltja volt, hiszen előtte sorra nyerték a mérkőzéseiket. Brazíliát azonban még a jó erőben lévő kávésok sem tudták megállítani, mivel a házigazda igaz két védőjének találatával, de 2-1-re hozta a mérkőzést, amelyen Neymar súlyos sérülést szenvedett, így a németek ellen biztosan nem játszhat, sőt a Vb-n sem valószínű már az ő pályára lépése. Bírói segédlet ide, szerencse oda, de a házigazda Brazília joggal nyert bebocsájtást a legjobb négy közé, ahol iszonyat nehéz dolga lesz Luiz Felipe Scolari csapatának Németország ellenében, ahol már a fináléba kerülés lesz a tét.

Németország

Löw csapata szem látomást is nem igazán izzadt meg eddig a tornán, mondhatni fél gőzzel jutott el idáig, és eddig csak annyit mutatott, amennyi kellett. Csoportelsőségük egy percig sem forgott veszélyben, s Portugália 4-0-és kiőtése után, visszavettek a tempóból. A nyolcaddöntőben Algériát csupán a hosszabbításban búcsúztatta a Nationaleelf, míg az előtte jó formát mutató Franciaország sem kottyant meg Mülleréknek a negyedöntőben. Sőt, a jelek sem arról árulkodnak, hogy Brazília lenne a favorit az elődöntőben, gondolván a házigazda eddigi produkciójára, Neymar kidőlésére vagy akár Thiago Silva eltiltására. Így Németországnak minden esélye megvan a döntőbe jutásra.

Argentína

Messiék sem találták szemben magukat igazi fenyegető ellenállásba a tornán, hiszen csoportjukat 9 ponttal abszolválta az argentin válogatott, igaz mérkőzéseiket csak minimális, egygólos különbséggel nyerték meg. A nyolcaddöntőben is csupán a 118. percben tudták feltörni a jól védekező Svájc védelmét. Utána pedig a már jóval nagyobb fenyegetést jelentő Belgium került a dél-amerikaiak útjába, ahol Sabella csapatának már jobban oda kellett, hogy tegye magát, de a végén megint a papírforma diadalmaskodott, és Argentína azt a mérkőzést is egy góllal behúzta, így most Hollandia lesz Messiék vetélytársa a döntőbe kerülésért.

Hollandia

Megapadt a Vb-n jól bekezdő hollandok lendülete, hiszen Van Gaal együttese remekül teljesítette a csoportját, ahol a címvédő spanyolokat és Chilét is legyőztek, utána pedig még annyi erő volt a csapatban, hogy a nyolcaddöntőben a végén megfordítsa a mérkőzést Mexikó ellen. Amit viszont a negyeddöntő hozott, az kész katasztrófa, hiszen csupán a büntetőpárbajban tudták kivívni a továbbjutást a kis csapat, ám annál nagyobb szívvel küzdő Costa Rica válogatottja ellen, és ami a meglepetéscsapat ellen még elég volt, az Messiék ellen már édes kevés lesz.

A látott formák alapján egy Németország-Argentínára van kilátás, hiszen Brazília Neymar személyében egy vezért vesztett, így az ezer sebből vérző házigazdát az éppen végére formába lendülő Löw-gépezet foszthatja meg az álmától, attól, hogy hazai pályán hódítsa el a Vb-címet. Míg a másik ágon úgy néz ki, hogy a hollandoknál megállt a tudomány, amit Argentína jó eséllyel ki is használ majd.

FOGADJ MOST A VB MECCSEKRE ÉS MARKOLD FEL A 15.000 FT SPORTFOGADÁS BÓNUSZOD!

Share.

About Author

Comments are closed.