A németeké a legdrágább keret

0

Németországot további két európai csapata követi a ranglistán a legértékesebb világbajnoki kereteket illetően: Spanyolország és Anglia. A kutatást lebonyolító szervezet(ek): a Lloyd's és a Centre for Economics and Business Research.

Eme felmérésből kiderül, hogy mely 23-as vb-keretek érik a legtöbbet és melyek a legkevesebbet. A torna 32 tagjának összesített biztosítási értéke a becslések szerint meghaladja a 6,2 milliárd fontot.

A kutatásban egyébként olyan tényezőket vettek figyelembe mint a játékosok bére és további juttatásai, egészen a pályafutásuk becsült végéig, amely információkból kiindulva igyekeztek meghatározni a játékosok biztosítási értékét.S fontos további kritériumok még a labdarúgók életkora, posztja és nemzetisége. A ranglista alapján tehát Németország (641 millió font) az első, Spanyolországé (590 millió font) a második, míg Angliáé (550 millió font) a harmadik legértékesebb keret, a negyedik házigazda Brazília (448 millió font) nem fért fel a dobogóra.

A csoportokat tekintve pedig a G jelű kvartett (Németország, Portugália, Ghána, USA) a legértékesebb 1,2 milliárd fonttal, vele ellentétben a C-csoport (Elefántcsontpart, Japán, Kolumbia, Görögország) pedig a legolcsóbb, 337 millió fonttal.

A Lloyd's egyébként eme felmérés szerint német-spanyol döntőt vár, ami az európai fölény megkoronázását jelentené Dél-Amerika földjén, hiszen a legjobb top10-ben is csupán Brazília és Argentína képviseli a kontinenst. Olaszország valószínűleg a korosabb játékosai okán fért csak a 10. pozícióba. A listán figyelemfelkeltő még Belgium előkelő helyezése is (6.), amelyet fiatal top-csapatokban játszó légiósok alkotnak, nem is akármilyen keretet.

„A becsült értékek azt is világosan megmutatják, mely csoportokból lesz igazán kemény kihívás a továbbjutás és melyekből kevésbé"-nyilatkozott Marco Castro, a cég brazil nemzetiségű képviselője a csoportok erősségéről.

Más az erősségi rangsor, ha egy másik forrást veszünk figyelembe, a transfermarkt.de adatbázisa alapján például Spanyolország aktuális kerete a legértékesebb (622 millió Euró), míg a németeké a második (562 millió Euró), a braziloké pedig a harmadik (467, 5 millió Euró).

Share.

About Author

Comments are closed.